Nunspeet verliest wedstrijd in Vroomshoop

Via VV Nunspeet – In Vroomshoop is het Nunspeet niet gelukt om de zes punten wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys te winnen. Bij Nunspeet keerde Marnix Tissingh en William Huenestein terug van een schorsing. Marco Drost keerde terug in de basis na zijn blessure. Jos Huijgen verving voorin Emiel Goud.

Lange ballen

Nunspeet speelde veelvuldig de lange bal op spits Christian van de Kamp maar tot echt grote kansen kwam Nunspeet niet. Na 28 minuten spelen was het Leon Dogger die bij de tweede paal een voorzet, vanaf rechts, van Jos Hutten binnen kopte en zo de thuisploeg op een 1-0 voorsprong bracht. In de 35e minuut kwam een voorzet van William Huenestein bij Christian van de Kamp zijn inzet met een hakballetje kwam op de paal. Voor rust kon de thuisploeg nog uitlopen naar 2-0, maar het schot van Ernst Jan Heideman ging over.

Thuisploeg na rust beste kansen

Via Leon Dogger leek Vroomshoopse Boys na rust alsnog op 2-0 te komen, de vrije trap van Dogger kwam echter op de paal. In de 65e minuut kreeg Vroomshoopse Boys een makkelijk gegeven penalty. Een “handsbal” van Ronald Hoek werd bestraft met een penalty. Het was Lars Scholten die wel raad wist met dit buitenkansje en zo de stand op 2-0 bracht.

Zaterdag SDVB

Door de 2-0 nederlaag blijft Nunspeet in de hoek waar de klappen vallen. Volgende week zaterdag 7 april, aanvang 14.45 uur, komt SDV Barneveld op de Wiltsangh op bezoek. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter R. Meilink.