Wezepse WHC neemt wraak voor nederlaag vorige maand

WHC neemt met een zwaarbevochten 1-0 winst wraak op Nunspeet. Vorige maand wonnen de blauwgelen nog met 0-3 voor de beker in Wezep. Zaterdag bleef het scorebord helaas op de 0 staan voor Nunspeet.

Lering

WHC heeft lering getrokken uit de wedstrijd van vorige maand. Dat was te zien. Vanaf het begin zette de thuisploeg veel druk. Veel duels werden met deze instelling gewonnen door de blauwwitten. De goals van beide kanten werden zo af en toe eens bestookt, maar tot scoren kwamen beide teams niet.

Strafschop

Kort voor rust benutte WHC de penalty (dankzij een handsbal) die door de arbiter wél werd gegeven. 1-0. Nunspeet vond dat het eerder recht had op een strafschop toen Jerrol Poot in een 1 op 1 situatie met keeper Kuiper neerging.

Thee drinken

De bak thee in de rust deed de Nunspeters goed, want er werd een veel betere pot voetbal op de mat gebracht. Er werden meer duels gewonnen dan in de eerste helft. Op een paar afstandsschoten na, konden er geen gevaarlijke doelpogingen gerealiseerd worden.

Koppositie

De aansluiting met de top is uit zicht. Koploper Berkum staat 8 punten boven Nunspeet. Daarmee staat Nunspeet op de 6e plek in de competitie.