Uitreiking Koninklijke Onderscheiding de heer M. van Ledden

Foto: Frans de Lange Facebook

Op 8 juni 2018 heeft burgemeester Van de Weerd een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) uitgereikt aan de heer M. van Ledden bij de gelegenheid van de heropening – na een ingrijpende verbouwing – van Museum Sjoel Elburg.

Uitreiking

De heer Van Ledden is voorzitter van het bestuur van Museum Sjoel Elburg en neemt bij deze heropening/bestuurshandeling afscheid als voorzitter (in het programma rond 14.45 uur, dan reikt de burgemeester de onderscheiding uit). De ontvangst is in het Kerkelijk Centrum Hervormde Gemeente Elburg, Van Kinsbergenstraat 2 in Elburg om 13.30 uur. De heer Van Ledden heeft zich gedurende de periode van 1958 tot heden voor diverse maatschappelijke taken ingezet.

Docent

In zijn dagelijks werk als docent en coördinator op het Lambert Franckens College in Elburg was de heer Van Ledden actief betrokken bij de leerlingen. Naast zijn werk is de heer Van Ledden altijd actief geweest in het vrijwilligerswerk voor de kerk. Voor de Christelijke Gereformeerde Kerken in Culemborg (1958-1975) en Nunspeet (1975-heden), was hij actief in diverse kerkelijke functies, zoals organist sinds 1958 tot heden, ouderling, voorzitter commissie Beheer, voorzitter Bouwfonds, voorzitter commissie Erediensten. Daarnaast was hij jarenlang lid van de Ledenraad van de Evangelische Omroep.

Politieke bezigheid

Ook op politiek vlak was de heer Van Ledden actief. Van 1975 tot 1995 was de heer Van Ledden zeer actief binnen de Reformatorische Politieke Federatie (RPF, voorloper van de CU). Als commissie-/raadslid in de gemeente Nunspeet – in de periode 1992-1998 – was de heer Van Ledden lid van diverse raadscommissies. In de jaren ‘80/’90 was de heer Van Ledden lid van de commissie Milieu en Ruimtelijke Ordening en schaduwfractielid van de RPF/CU bij de Provincie Gelderland. Van 2002 tot 2006 was de heer Van Ledden wethouder in de gemeente Nunspeet voor de ChristenUnie (CU).

Museum Sjoel Elburg

De heer Van Ledden is sinds 2008 betrokken bij het Museum Sjoel in Elburg. Museum Sjoel Elburg overstijgt het plaatselijke gebeuren. Zoals het Joods Historisch Museum te Amsterdam de geschiedenis van de joden in de vier grote steden laat zien, zo belicht Museum Sjoel Elburg de geschiedenis van de joden in de mediene (het gebied buiten de grote steden). De heer Van Ledden was eerst suppoost(2008-2009), daarna lid van het bestuur (2009) en vervolgens voorzitter van het bestuur (2009 tot heden). Het verbouwde en heringerichte museum wordt 8 juni 2018 officieel heropend.

Theo van Ledden heeft met verve en wijsheid de rol van ‘samenbinder’ op zich genomen. Er bestaat binnen de wereld van Museum Sjoel Elburg (zoals trouwens ook daarbuiten) veel respect voor zijn persoon, voor zijn capaciteiten en voor zijn inzet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen