Gastles van rechter in september tijdens Week van de Rechtspraak

Foto: Rechtspraak

Dit jaar vindt van 24 tot en met 28 september de Week van de Rechtspraak plaats. Tijdens deze week vinden er bij rechtbanken en gerechtshoven in het hele land activiteiten plaats om de kennis over het recht en het werk van de rechter te vergroten.

Op visite

Ook dit jaar bezoeken rechters en raadsheren vanuit het hele land middelbare scholen om met leerlingen in gesprek te gaan over het recht, de rechtspraak en het werk van de rechter.

Aan de hand van een waargebeurd ‘verhaal’ (via een filmpje of animatie) een interactief spel (Over de streep) of een vragenuurtje (Vraag maar raak)  krijgen de leerlingen de kans de rechter te ondervragen over zijn werk.

Gastles

Ontvangt jouw klas of school ook graag een rechter of raadsheer tijden de Week van de Rechtspraak? Stuur dan een mailtje naar: [email protected]. Via dit mailadres kunnen docenten, schoolleiders, leerlingen en iedereen die interesse heeft meer informatie opvragen. In de loop van de tijd zullen we op deze pagina ook andere activiteiten opnemen die tijdens de Week van de Rechtspraak worden georganiseerd.

 

Het bericht Gastles van rechter in september tijdens Week van de Rechtspraak verscheen eerst op Apeldoorn.

article
9546
Gastles van de Rechtspraak
Dit jaar vindt van 24 tot en met 28 september de Week van de Rechtspraak
https://nunspeet.nieuws.nl/nieuws/9546/gastles-rechter-september-tijdens-week-rechtspraak/
2018-07-09T15:38:02+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/245/2018/07/10090325/akrechter-week-van-de-rechtspraak.jpg
Nieuws