Oprichting van Ontwikkelingsmaatschappij Vitale Vakantieparken laat nog even op zich wachten

Foto: Pixabay

Vanwege de gemeenteraadsverkiezingen en de vorming van nieuwe gemeentebesturen lukte het bijvoorbeeld Apeldoorn nog niet om de raad te laten beslissen over de vitale vakantieparken.

Provincie Gelderland

De provincie Gelderland en 11 Veluwse gemeenten willen de Ontwikkelingsmaatschappij Vitale Vakantieparken oprichten. Met een budget van 4 miljoen euro kan er dan gekeken worden wat er met de vakantieparken op de Veluwe gedaan kan worden. In maart stemden de meeste fracties in het Provinciehuis voor de oprichting. Alleen de PVV en de Partij voor de Dieren zijn tegen.

Gemeenteraden

In de meeste gemeenteraden werd er wel wat tegengestribbeld, maar uiteindelijk gaven in elke gemeenteraad de meerderheid van de fracties groen licht. De ontwikkelingsmaatschappij wordt tijdelijk eigenaar van een park of stuk grond. Met de organisatie wordt het dan mogelijk om gronden (vakantieparken) en/of objecten (bijvoorbeeld huisjes) te beheren en weer uit te geven (verkopen, erfpacht).

Het bericht Oprichting van Ontwikkelingsmaatschappij Vitale Vakantieparken laat nog even op zich wachten verscheen eerst op Apeldoorn.

article
9612
Oprichting plan vakantieparken duurt nog even
Vanwege de gemeenteraadsverkiezingen en de vorming van nieuwe gemeentebesturen lukte het bijvoorbeeld Apeldoorn nog niet
https://nunspeet.nieuws.nl/nieuws/9612/oprichting-ontwikkelingsmaatschappij-vitale-vakantieparken-laat-nog-even-op-zich-wachten/
2018-07-12T10:10:11+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/245/2018/07/14070535/garden-gate-1639151.jpg
Nieuws