Maar liefst vier schoolbibliotheken feestelijk geopend in Nunspeet!

08 okt , 11:19 Nieuws
whatsapp image 2024 10 01 at 083738

Schoolbibliotheken open

Onder luid geklap, gejoel en heel veel confetti en ballonnen werd het lintjes doorgeknipt door wethouder Jennifer Elskamp, stoere kleuters en de oudste leerlingen van de school. Daarna ging leesconsulenten Ingeborg Ramp en Jasper Geertsma van de bibliotheek meteen de klassen rond om alle mooie nieuwe boeken te promoten en voor te lezen.

Aanloopperiode

Een half jaar lang zijn de bibliotheek, de scholen bezig geweest met het samenstellen en aanschaffen van de boeken, de meubels en het inrichten van een spiksplinternieuwe bieb. De bibliotheek levert binnen deze twee programma’s twee boeken per leerling of kind op de opvang en een leesmediacoach die het gehele jaar door activiteiten op het gebied van leesbevordering en mediawijsheid komt uitvoeren.

Bibliotheek Op School

De Bibliotheek op school en is een vestiging van bibliotheek Noordwest Veluwe en wordt gerund door 1 leesmediacoach vanuit de bibliotheek, docenten en meerdere vrijwilligers. Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente Nunspeet de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier op school. Deze scholen zijn de eerste vier scholen in de gemeente Nunspeet die een mooie bieb binnen deze landelijk aanpak met de bibliotheek krijgt. Binnen deze landelijke aanpak worden kinderen gestimuleerd om meer te lezen. Een prachtige aanwinst voor alle leerlingen met dank ook aan de gemeente Nunspeet.

Meer nieuws               

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.