SDVB een klein maatje te groot voor strijdend Nunspeet

Afgelopen zaterdag bracht SDV Barneveld een bezoek aan sportpark De Wiltsangh. SDV Barneveld wil dit seizoen directe promotie naar de hoofdklasse afdwingen door een kampioenschap. Voorafgaand aan de wedstrijd had de SDV Barneveld 2 punten meer dan Nunspeet.

Aftasten

Het eerste kwartier een gelijk opgaande wedstrijd waarbij beide ploegen elkaar aftasten. Na dit aftastende kwartier pakte Nunspeet brutaal het initiatief. Hoog druk zetten door de Nunspeet middenvelders zorgde ervoor dat Nunspeet spits Van Wetering een blunder bij SDV Barneveld bijna kon verzilveren met een schitterende lob . Nunspeet bleef brutaal het initiatief houden en scoorde nu wel. De grensrechter stak hier echter letterlijk een stokje voor vanwege vermeend buitenspel. Na een schitterende kopbal van Van Wetering en een kopbal van Lucas Pelgrum op de lat, was het Nunspeets kwartiertje voorbij.

Verkeerde kant

Nunspeet beloonde zichzelf niet met het goede veldspel en de stand van 0 – 0 stond nog steeds tegen de verhouding in op het scorebord.. Zoals zo vaak viel de treffer aan de andere kant. Nunspeet werd iets te gretig en SDV Barneveld profiteerde in de omschakeling. Waarbij tot overmaat van ramp er een eigen goal gescoord werd en Nunspeet tegen de verhouding in op een 0 – 1 achterstand werd gezet. Deze klap kwam aan als een mokerslag bij het jeugdige team van Freddy Smit en een paar minuten later wist SDV Barnveld de voorsprong zelfs te verdubbelen. Tergend langzaam wist de SDV Barneveld, Rick Degenaar, spits de bal over de doellijn te werken.

Vlak voor rust

Nunspeet rechtte de rug en met nog 2 minuten op de klok werd de SDV Barneveld defensie opnieuw uitgespeeld. De hieruit voortkomende kans werd onschadelijk gemaakt door een duidelijke overtreding op Job Hoogedoorn. De toegekende penalty werd onberispelijk hard ingeschoten door spits Van Wetering. Ruststand 1-2.

Gas erop

Na rust zette Nunspeet nog een tandje bij. Zo zag Nunspeet linksbuiten Kiziler de bal in het zijnet schieten en kon een strakke voorzet net worden ingetikt. SDV Barneveld loerde op de counter, maar ging daar heel slordig mee om. Nunspeet scoorde opnieuw. Maar nu was het de andere grensrechter, die buitenspel constateerde en de treffer af liet keuren.

Meer ervaren

Het geroutineerde SDV Barnveld kreeg steeds beter grip op het jeugdige Nunspeet en gaf geen grote kansen meer weg. Nunspeet zette alles op de aanval om een gelijkmaker te forceren. Maar in de laatste minuten was het de sluwe Rick Degenaar die van buiten de 16 meter ruimte creëerde en zijn schoot onhoudbaar in de kruising zag vliegen, 1-3. De wedstrijd was gespeeld.

Niet ontevreden

Ondanks een 2e nederlaag op rij was trainer Freddy Smit na afloop niet ontevreden over het vertoonde spel en ziet ondanks alles een stijgende lijn bij zijn jonge spelers. “Ik vond de ploegen gelijkwaardig, maar SDV Barnveld heeft de absoluut een slimmere meer geroutineerde ploeg. Ik licht dan de ervaren jongens als de aanvoerder (Niels Vlugt, red.) en de spits (Rick Degenaar, red.) er uit. Zij wisten het spel van Nunspeet goed te ontregelen.”

Zaterdag wacht een belangrijke 6 punten wedstrijd uit bij DZC ’68 uit Doetinchem, bij winst houdt Nunspeet aansluiting met het linkerrijtje.