Waarderingsteken gemeente Nunspeet uitgereikt aan Annemarie Worst

Foto: NNN

De feestelijke huldiging van de kersverse Europees Kampioen Veldrijden Dames 2018 kreeg een bijzonder tintje met het opspelden van het waarderingsteken van de gemeente Nunspeet.

Niet volgens plan

Dat de burgemeester het niet helemaal lukte om het speldje in een keer op te spelden, hinderde niemand. Worst al helemaal niet. Worst: “Ik ben meer van dat gezellige, dat gemoedelijke, dan dat strakke ingeplande.” Volgens burgemeester Breunis van de Weerd heeft hij in zijn 2,5 jaar burgemeesterschap al 25 koninklijke onderscheidingen opgespeld en is dit pas het 2e Waarderingsteken.

Waarderingsteken

Het waarderingsteken is een beeldje in brons met parel, en een zilveren sierspeld. Het is ontworpen door Monique Spapens en wordt slechts in bijzondere gevallen toegekend als blijk van grote waardering en erkentelijkheid. Door de jeugdleden van de Volharding werd de clubnaam in chocoladeletters aangeboden. Wethouder Sport van de Bunte reikte bloemen en een cadeau van de gemeente uit.

Erehaag

De huldigingsavond was georganiseerd door de gemeente en TC de Volharding. Die laatste was volop aanwezig. Van de in totaal zo’n 200 aanwezige supporters was een kwart gekleed in het fietstricot van de club. Om 19.30 werd Annemarie Worst door Henk Vis binnengehaald. De speaker van de wielrenwedstrijden werd bijgestaan door beelden van de Europese finale, ‘The Best’ van Tina Turner en een erehaag van zo’n 30 jeugdleden van de Volharding. Een staande ovatie van de aanwezige fans maakte de opkomst compleet.

‘Je verliest meer dan je wint’

Wie Annemarie wat vaker heeft gezien, ziet dat het gezellige jonge vrouw is. Iemand die er eigenlijk altijd relaxed bijzit. Worst kan haar sportcarrière goed relativeren. “Je verliest meer dan je wint,” zei ze tegen Henk Vis. “Ik zit al zo’n 12 jaar op de fiets en heb er vooral plezier in. Wij kregen met mijn 2 zussen een racefiets van mijn vader. De ene zus vond het niks, de andere zus viel er vanaf en ik bleef over. De laatste jaren begon ik ook succes te krijgen in mijn sport en dat maakt het nog leuker.” Dat oud-renner Richard Groenendaal haar de nieuwe Marianne Vos noemt, neemt Worst graag tot zich. Worst: “Dat is mooi dat hij dat zegt, maar dat moet ik eerst maar eens gaan waarmaken.”

Toekomst

Of we nog veel gaan zien van Worst de komende jaren laat ze in het midden. Net als bij de huldiging van de wereldkampioen bij de Beloften vorig jaar, sprak ze praktisch dezelfde woorden toen ze werd gevraagd of ze nog doelen heeft. Worst: “Nou, niet echt. Ik focus me nu op het veldrijden. Als het seizoen klaar is, rijd ik van de zomer weer op de weg en de mountainbike.” Op de vraag of ze ook op de weg met een team zou willen rijden, kwam ze met een open sollicitatie. “Wedstrijden op de weg zou ik wel willen proberen, maar dan moet er wel een goede ploeg op mijn pad komen,” zei Worst.

Cyclocross-seizoen

De Nunspeetse staat momenteel eerste in het klassement. Ze hebben 4 van de 8 wedstrijden gereden. 13 januari staat ze aan de start van het NK in Huijbergen. Een maand later op 3 februari staat het WK Veldrijden in Bogense, Denemakren op de rol.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen