Supportersvereniging Annemarie Worst ondersteunt de Nunspeetse waar ze kunnen

Foto: Supporters Annemarie Worst

De supportersvereniging van Annemarie Worst is er klaar voor. Aankomende nacht rijden ze met 55 fans van de Nunspeetse veldrijdster naar Dübendorf in Zwitserland. Daar verschijnt de 24-jarige topsportster zaterdag om 15.00 uur aan de start van het Wereldkampioenschap Cyclocross 2020.

Meegroeien

Wesley van Espelo begon als grapje de Facebook-pagina ‘supporters Annemarie Worst’. Hij vertelt aan Nunspeet Nieuws: “Ik ken Annemarie al vanaf jongs af aan en vond het daarom leuk om een Facebook-pagina voor haar op te richten. Maar binnen 2 dagen hadden we al 300 pagina-likes en zat ik er dus eigenlijk wel aan vast.” Inmiddels heeft de pagina 953 likes en 989 volgers. Zijn pagina maakte in 2 jaar tijd dus een flinke groei door. “In dat jaar werd Annemarie ook Europees kampioen veldrijden in Rosmalen, dus dat gaf haar populariteit natuurlijk ook een enorme boost,” vertelt van Espelo.

Supportersvereniging On tour!

Het grootste deel van Worst haar cyclocrossjaar speelt zich buiten Nederland af. Ze heeft vele fans, getuige haar Facebook-pagina, en ze kan ook vaak rekenen op live-support van de supportersvereniging. Ze reizen haar vaak achterna. Van Espelo: “Het WK vond vorig jaar plaats in Bogense in Denemarken. Iemand opperde het idee van een busreis en uiteindelijk reden we met 42 supporters die kant op.”

En dit jaar naar Zwitserland? “Dit jaar wordt het WK verreden in Dubendorf (Zwitserland) en uiteraard wilden we dit jaar weer die kant op met een grote bus, we hebben dit jaar 55 aanmeldingen wat natuurlijk helemaal fantastisch is! Wij gaan vannacht om 00:00 uur weg vanaf het Transferium en we hebben een extra opstaplocatie gerealiseerd in Venlo voor de zuidelijke supporters, dat is voor hun natuurlijk ideaal en omdat we toch naar het zuiden moeten, verliezen we hier geen extra tijd mee,” vertelt van Espelo.

De wedstrijd

Tijdens de wedstrijd staan de supporters van Annemarie Worst het meest in de buurt van de grote tv-schermen om de wedstrijd te kunnen volgen. Ze zijn vaak tussen andere toeschouwers duidelijk zichtbaar aanwezig in het oranje. Is er onder veldrijfans eigenlijk sprake van rivaliteit? Van Espelo grapt: “Uiteraard supporteren we voor Annemarie en hopen we dat ze de titel mee neemt naar Nunspeet maar als dat niet het geval is dan is het niet zo dat we op de vuist gaan met de supporters van haar concurrenten.”

Kansen

Van Espelo kan de winkans van Worst morgen slecht inschatten: “Ik heb haar de afgelopen week bewust niet gesproken, zodat ze zich volledig kan focussen op het WK. Ze krijgt in zo`n laatste week enorm veel aandacht van de pers en andere aandacht. Misschien dat we haar morgenochtend tijdens de parcoursverkenning nog even zien/spreken. Uiteraard is haar doelstelling om wereldkampioen te worden, voor minder komt ze daar ook zeker niet!”

WK in Dübendorf

Twee dagen geleden was het parcours nog niet klaar. Er werd vooral nog hard gewerkt aan de bruggen. Het kunstmatige veld ligt naast en op het vliegveld van Dübendorf. Geen tot weinig spectaculaire route dus. 2 kunstmatige grasbergen en 5 bruggen zijn de uitdagingen voor de renners. Van bovenaf ziet het er allemaal niet heel spannend uit. De ondergrond is voornamelijk gras met flinke bulten op een modderige ondergrond. Dus met de te verwachten regen voor zondag kan het nog enigszins wat onvoorspelbaar worden. Zaterdag wordt er geen regen verwacht. Zonder regen is het voor Annemarie Worst vooral belangrijk om zo snel mogelijk voorin te positioneren en geen foutjes te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen