Hulzense Boys laat het in de eerste helft liggen in Nunspeet

Nunspeet kreeg zaterdagmiddag Hulzense Boys op visite. Nunspeet begon anders dan anders aan de wedstrijd. De competitiewedstrijd tegen Go Ahead Kampen ging niet door vorige week en de oefenwedstrijd tegen HHC Hardenberg werd ook afgelast. Beide door het winterweer van de laatste weken. Maar het allerbelangrijkste was het gemis van 6 selectiespelers. De uitwedstrijd eerder dit seizoen wist Nunspeet met 4-0 te winnen.

Snelle goal thuisploeg

Nunspeet startte erg goed. Met fel spel trokken de blauwgelen op de Wiltsangh het spel naar zich toe. Dit resulteerde in de 8e minuut van de wedstrijd het eerste doelpunt. Maikel Lange bereikte met zijn voorzet Henk Baum. Deze bleef koelbloedig en kopte de bal in de verre hoek. Een andere grote kans voor Nunspeet werd helaas net niet verzilverd door Baum. 17 minuten na zijn goal kwam hij nu een beetje te kort op voorgeven van Kevin Scholten.

Dikke kans

Vlak voor het fluitsignaal voor de rust waren 4 Nunspeters betrokken bij een doelpoging. Lange bereikt na een corner met een voorzet het hoofd van Marnix Tissingh. Deze kopt de bal voor de voeten van Lars ten Dolle. De doelman van Hulzense Boys keert de doelpoging en de bal komt voor de voeten van Ronald Hoek die de bal naast schiet.

Hulzense Boys komt wat terug

In de tweede helft weet Nunspeet wederom 8 minuten na het fluitsingaal te scoren. Via de voeten van ten Dolle komt de bal bij Shimeri. Deze weet de bal op maat te plaatsen bij de tweede paal en daar staat Kevin Scholten om de bal hoog in het net te rammen. Kort na de 2-0 is er een klein moment van onachtzaamheid bij de thuisploeg. Een vrije trap op rechts werd snel genomen door Hulzense Boys en deze kwam bij een aanvaller van de gasten in de voeten. Deze wist met een rush het goal te halen en te scoren. 2-1. Dit was voor Hulzense Boys het startsein om jacht te maken op de gelijkmaker. Hier volgden 2 doelgerichte kansen uit en onder andere doelman Abma zorgde dat het daar bij bleef.
In de laatste minuut maakte Nunspeet via Emiel Goud nog de 3-1. De assist op links van Ronald Hoek kwam mooi op het hoofd van Goud terecht en in de 1 op 1 situatie met de keeper van Hulzense Boys was Goud de koelste.