Spannend tot op bot bij vv Nunspeet

Na de nederlaag tegen Duno D moest Nunspeet zaterdag tegen Vroomshoopse Boys laten zien dat het nog mee wil doen om de periodetitel in de eerste klasse D.

Nunspeet laat zien wat het wil

Nunspeet begint zeer aanvallend aan de wedstrijd. Vroomshoopse Boys weet de aanvallen goed af te slaan en in de 27e minuut slaat het noodlot toe. Keeper Abma wordt omspeelt door Robert Veld en deze speelt de bal behoedzaam over de achterlijn. 0-1. Nunspeet laat zich hier niet bij neerleggen en blijft hetzelfde aanvallende spel vertonen als in de rest van de wedstrijd. Als klap op de vuurpijl legde Shimeri, na een afgeslagen corner, aan voor een schot. Ook deze aanvalspoging werd geblokt door de verdedigers uit Vroomshoop.

Zelfde spel

Nunspeet leek de kleedkamer te zijn uitgekomen met maar één devies. Pressievoetbal blijven spelen, dan moet de gelijkmaker vanzelf vallen. Wederom was het Nunspeet dat het meest attractieve spelletje speelde. Kort na de start van de tweede helft was het Lange die een strafschop voor Nunspeet miste. Ook ten Dolle kreeg een dot van een kans na de penalty, maar zijn kopbal stuitte op keeper Meinderink. Geheel tegen de verwachting in, waren het de bezoekers die scoorden. Verdedigend stond het goed bij Vroomshoopse Boys en af en toe zat er wel een goede aanval tussen. Zo ook in de 59e minuut. Het is dan de Jong die de bal langs Abma in de verre hoek weet te schuiven en 0-2 laat noteren.

Slotfase is spannend

Nunspeet lijkt gekrenkt na deze tegengoal en de tegenstander krijgt steeds meer ruimte om te counteren. Toch weet Eenkhoorn een hard schot op de goal van keeper Meinderink te plaatsen. Door Veld wordt de bal van richting veranderd en verdwijnt de bal in de eigen goal. Nunspeet weet na deze opsteker niet meer het spel van het eerste uur terug te vinden. Juist daarom krijgt de wedstrijd nog een spannende slotfase. Beide teams willen nog scoren en moeten daarom ook beide volop verdedigen. Helaas veranderde dat weinig meer aan de stand.