Tijdrit NK rondom Vierhouten in juni 2023

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het Nederlandse Loterij NK Tijdrijden vindt in 2022 opnieuw in Emmen plaats. In 2023 is de gemeente Nunspeet gastheer van de nationale titelstrijd tegen de klok.

NK Tijdrijden in fietsgemeente

Na een jaar zonder kampioenschap werden op 16 juni 2021 Tom Dumoulin en Anna van der Breggen gehuldigd als de nieuwe profkampioenen van Nederland op het onderdeel tijdrit. Ook de van de Veluwe afkomstige Marien Bogerd (mannen-zonder-contract) en de Overijsselse Loes Adegeest (vrouwen-zonder-contract) kregen het rood-wit-blauw om de schouders. Dit keer vond het evenement nog zonder publiek plaats. In 2022 gaat de gemeente Emmen op herhaling en dan is er publiek aanwezig bij de kampioenschappen.

21 juni 2023 tijdrit NK

Op woensdag 21 juni 2023 wordt het Nederlandse Loterij NK Tijdrijden in de gemeente Nunspeet georganiseerd. Het NK Tijdrijden is een wielrenevenement over een parcours van veertig kilometer met als inzet de nationale titels. Zowel bij de elite-vrouwen, de beloften mannen als de elite-mannen gaat het om de top van Nederland. Professionele renners zoals Dumoulin, Kelderman, Langeveld, Van Vleuten en Van der Breggen verschenen in voorgaande edities aan de start.

Vierhouten

De beoogde start- en finishlocatie is in Vierhouten. De renners rijden twee ronden van circa twintig kilometer via de Stakenberg richting Elspeet en langs de Noorderheide weer terug. Wethouder sport, Mark van de Bunte, is enthousiast: “Het is prachtig fietsen en sporten in de gemeente Nunspeet. Het NK Tijdrijden past daarom perfect in onze mooie omgeving thuis. De route doet puur Veluws aan en gaat over glooiende wegen door bossen en langs heidevelden.” De organisatie is in handen van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en Jansen Event-Sportmanagement. In eerste instantie was Nunspeet in de race voor de organisatie van het NK Tijdrijden in 2022. Vanwege de beperkingen door het coronavirus is het een jaar doorgeschoven.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen