Hoofdveld vv Nunspeet tijdelijk buiten gebruik vanwege renovatie

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het hoofdveld van de plaatselijke voetbalvereniging is toe aan een renovatie. De toplaag wordt vervangen door een nieuwe. Deze wordt bestrooid met kurkkorrels.

Hoofdveld krijgt nieuwe toplaag

De toplaag van kunstgrasvelden moet worden ingestrooid. Dit is vanwege de sporttechnische eisen. Het moet comfortabel zijn en natuurlijk ook veilig. Door de korrels tussen de grassprieten doet de bal praktisch hetzelfde als op een grasveld. Ook zorgen de korrels ervoor dat voetballers slidings kunnen maken zonder schaafwonden. Het vaakst wordt er rubbergranulaat gebruikt, maar de laatste jaren zijn er een hoop andere infill alternatieven op de markt. Waarvan kurk een flinke opmars maakt. Milieuvriendelijk,  duurzaam en makkelijk recyclebaar. Een nadeel van kurkkorrels is dat ze kunnen bevriezen en in de winterperiode velden dan niet gebruikt kunnen worden.

Bestrating

Ook wordt de bestrating aangepast. Van de rand van het veld tot de boarding en op de plekken achter de hekken voor de supporters. Tot de werkzaamheden klaar zijn, mag er niet gevoetbald worden op het hoofdveld.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen