Nunspeet start eerste poulewedstrijd districtsbeker succesvol

Foto: ©Still Youtube/Maximaal Sales

Zaterdag speelde Nunspeet de eerste wedstrijd voor (district)beker. Na een succesvolle oefencampagne zonder nederlaag was de vraag met welke 11 spelers trainer Lucas Hoekman zou starten in de uitwedstrijd tegen ZAC uit Zwolle en of Nunspeet de goede lijn zou kunnen voortzetten.

Initiatief beloond

Het was Nunspeet dat vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief nam. Zo was vd Woude in de eerste minuut al heel dicht bij de openingstreffer. Het duurde echter tot de 28e minuut voordat de score geopend werd. Na een duidelijke overtreding kreeg Nunspeet een terechte strafschop toegekend. Marnix Tissingh wist wel raad met deze buitenkans. Een paar minuten voor het rustsignaal was het Emiel Goud die in tweede instantie de bal in het ZAC doel wisten te werken en de 0-2 ruststand liet aantekenen.

En door

In de tweede helft ging Nunspeet door op de ingeslagen weg en met goed opgezette aanvallen was men steeds opzoek naar een hogere uitslag. Het duurde tot de 74e minuut voordat de meegereisde Nunspeet aanhang voor de derde keer kon juichen. Emiel Goud tekende voor zijn tweede en Nunspeets derde treffer 0-3. Dit betekende tevens de eindstand.

Bekerpoule

Overige tegenstanders in de poule zijn asv Dronten en sv Epe. De poule-wedstrijd tussen sv Epe en  asv Dronten eindigde in een 2-3 overwinning voor asv Dronten. Komende zaterdag, 11 september speelt Nunspeet voor de tweede ronde thuis op sportpark De Wiltsangh tegen buurtvereniging sv Epe, aanvang 17:00 uur.

Reportage

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen