Nunspeet pas in slotfase langs angstgegner KHC

Via VV Nunspeet – Nunspeet heeft in de thuiswedstrijd tegen angstgegner KHC goede zaken gedaan. Door doelpunten van Dominique van de Grift en Vincent Huisman werd er een 2-1 overwinning behaald. Het doelpunt van KHC werd gescoord door Hushan Ali. Door dit resultaat heeft Nunspeet de zesde overwinning op rij behaald. Het record staat overigens op 9 overwinningen op rij en werd in het seizoen 2015-2016 onder leiding van Marcel Boudesteyn behaald.

Eerste wissel

Het eerste noemenswaardige feit viel al na anderhalve minuut te noteren. Om verwarring te voorkomen besloot scheidsrechter O’Niel zijn gele shirt om te wisselen voor een paarse. Na 6 minuten was de eerste kans van de wedstrijd voor KHC. Een voorzet vanaf links van Giorney Rojer werd, terwijl Hushan Ali er beter voor stond, door Brenn de Lange naast gekopt. Twee minuten later werd er een aanval vanaf keeper Jardi Niebeek opgezet. Via meerdere schijven werd de in de vrije ruimte opgedoken Dominique van de Grift bereikt. Op het moment van schieten werd hij reglementair geblokt, waardoor de bal een makkelijk prooi voor keeper Arian Sevok was.

Tegenstand

Ondertussen probeerde KHC door het veld zo klein mogelijk te houden het Nunspeet zo lastig mogelijk te maken. In de 26e minuut was het Dominique van de Grift die de score opende. Melle van der Woude bereikte met een verre ingooi Emiel Goud, die de bal doorkopte en via een stuit kwam deze precies voor de voeten van Dominique. Deze aarzelde niet en schoot de bal in de kruising, 1-0. Na een half uur spelen werd Hushan Ali op rechts weggestuurd en deze trok het strafschopgebied binnen, maar zag zijn pass net aan een medespeler voorbijgaan, waarna Nunspeet uit kon verdedigen. Vlak voor rust kwam KHC alsnog op gelijke hoogte. Ali wist zich vrij te spelen en vanaf rechts schoot hij met zijn linkervoet de bal in de uiterste hoek, 1-1.

Gevaar

Tien minuten na rust was het wederom Ali die voor gevaar zorgde. Hij passeerde een mannetje of twee en haalde van net buiten de zestien verwoestend uit. Keeper Jardi Niebeek wist ten koste van een corner deze poging te pareren. In de 60e minuut voerde trainer Lucas Hoekman een dubbele wissel door. Hierna ging het voetballend beter en resulteerde dit in een kopkans voor Dominique van de Grift. Uit een voorzet van Dani Schmitz kopte hij echter net naast.

Slotfase

In de 77e minuut kwam Nunspeet op voorsprong. Na een mooie pass van Marco de Vries was het de ingevallen Vincent Huisman die keeper Sevok wist te verschalken, 2-1. Een paar minuten later kroop Nunspeet door het oog van de naald, nadat een kopbal van Leroy Knol via de paal het veld weer in ging. Vijf minuten voor tijd had Nunspeet de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien, Emiel Goud zag zijn schot aan de verkeerde kant van de paal naast gaan.

Blessuretijd

Ver in blessuretijd was het Jardi Niebeek die de gelijkmaker wist te voorkomen. Met een uiterste krachtinspanning wist hij een schot van Leroy Knol te keren. Hierna kreeg Nunspeet wederom een mogelijkheid om te scoren, op aangeven van Emiel Goud kwam de inzet van Vincent Huisman via een verdediger van KHC in handen van keeper Sevok. Direct hierna floot scheidsrechter O’Niel voor het einde van de wedstrijd.