Goede zaken voor voetballers van VV Hulshorst

©Ronald Bonestroo

Dat VV Hulshorst goede zaken gedaan heeft tegen Zeewolde is niet misschien. De overwinning in de heenwedstrijd om promotie naar de 3e klasse kwam door het sterke collectief. Dat heeft dit jaar al vaker gezorgd voor een overwinning.

Zeewolde zet druk op Hulshorst

Vanaf het 1e fluitsignaal was duidelijk dat Zeewolde op de Eendracht op bezoek was met een missie. Namelijk voorkomen dat het zou degraderen. De druk op de thuisclub was in het eerste kwartier erg groot. Als er in de openingsfase goals voor Zeewolde waren gevallen, had niemand raar opgekeken. Het was doelman Menges die er voor zorgde dat het 0-0 bleef. Hij stopte onder andere een penalty.

Belangrijke goal

Op de helft van de eerste helft kreeg Hulshorst steeds meer fiducie in het eigen spel. In de 25e minuut was het uitgerekend ex-Zeewoldespeler Ruben Bets die vanuit een strafschop de 1-0 voor Hulshorst wist te scoren. Bets, die aantal seizoen geleden de overstap maakte naar Hulshorst, kwam na deze goal steeds meer in de wedstrijd en gooide samen met de andere verdedigers de deur naar het Hulshorster goal op slot.

Goede 2e helft

In de tweede helft was het voornamelijk Hulshorst dat vrijuit kon voetballen. Dit werd in de 71e minuut bekroond met de 2-0 door Mel Mijdema. Aanstaande zaterdag is de returnwedstrijd in Zeewolde.