Elspeet heeft beste papieren voor promotie

Wat in de 1e ronde voor promotie tegen ASC Waterwijk niet lukte, gaat nu wellicht een stukje makkelijker. Met de marge slechts 1 uitdoelpunt, is de thuiswedstrijd zaterdag voor vv Elspeet cruciaal voor promotie naar de 3e klasse.

Goede start Elspeet

In Sint-Agatha wachtte VCA op de komst van de spelers uit Elspeet. Elspeet nam het heft in handen en startte fel aan de wedstrijd. De kleine kansjes aan Elspeetse kant waren niet voldoende om de overmacht te behouden. VCA rook wat mogelijkheden en kwam wat beter in het spel. Hierdoor speelde Elspeet wat rommeliger en waren de counters van VCA vaak gevaarlijk. Doelman Hop hielde de Elspeetse goal schoon. De grootste kans van de eerste helft was na 35 minuten voor Elspeet. Deze ging net over.

Beloning met goal

Elspeet speelde na de rust weer met een hoog baltempo. Na 10 minuten werd het goede spel van de Elspeters beloond. Een corner kwam terecht bij Pluim en hij wist de bal achter de VCA-keeper te schieten. Voor Elspeet smaakte de 0-1 naar meer. De kansen en ruimte die ploeg creƫerde, kon niet worden beloond met een 2e goal. Met de 0-1 werd de heenwedstrijd positief afgesloten. Zaterdag is de return op de Uddelerweg 100.