Ronde van Nunspeet vindt voor de 46e keer plaats in het centrum

Foto: www.rondevannunspeet.nl

Aanstaande woensdag vindt eerst nog de ronde van Elspeet plaats. De woensdag erop, 16 augustus, is dan de finale van het Rabobank Veluweklassement. De Ronde van Nunspeet wordt voor de 46e keer verreden. Het parkoers voert door het centrum van Nunspeet en heeft een flinke prijzenpot.

Ronde van Nunspeet/Rabobank Veluwe-klassement

Dit jaar waren er minder lokale ronden voor het klassement. Epe, Harderwijk en Elburg ontbraken vanwege organisatorische redenen. Gemiddeld doen per lokale ronde zo’n 90 renners mee in de Elite/Beloftencompetitie. De spits werd afgebeten door de Omloop van Hierden op 22 april, met Robert Berk uit Pijnacker als winnaar, van 82 starters (Niels Beelen 31e, Henri Mol 43e). Op zaterdagavond 1 juli in Uchelen, gevolgd op woensdagavond 5 juli in Ermelo en Elspeet op 9 augustus. Op woensdagavond 16 augustus wederom dé finale in Nunspeet! Met een BMX-show op het Marktplein in de middag (15.00 uur) en ’s avonds de strijd om het Bert Franken Sprintklassement. Om 18.00 uur starten de jongens en meisjes van 5-11 jaar. Daarna stappen de kinderen van 12 tot en met 16 jaar op de fiets. Rond 18.30 uur is dan de wedstrijd voor de recreanten. Dames en heren mogen hier aan meedoen.

Parkoers

Het parkoers is hetzelfde als vorig jaar. Na de start op de Dorpsstraat, gaat men via de Stationslaan, links de Driestweg in, steekt de Bergakkerweg over en gaat rechts de Spoorlaan in. Vervolgens drie keer links te weten Schoolweg, Veldweg en Driestweg. Op het kruispunt met de Spoorlaan rechts en direct links om wederom de Dorpstraat in te gaan. Om 19.00 uur worden de nummers 1,2 & 3 bij alle categorieën gehuldigd en krijgen mooie bokalen uitgereikt door rondemiss Maxime. De prijzen zijn door de gemeente Nunspeet beschikbaar gesteld.

Sponsors en vrijwilligers

Het wielerevent kan alleen maar op de agenda door de sponsoren. Zij maken het gezamenlijk mogelijk dit evenement te laten plaatsvinden. Er staat een VIP-Hospitality, waarbij de sponsors geheel verzorgd worden, aan het begin van het parkoers. Hoofdsponsor is de Rabobank Noord Veluwe. Zij zijn voor meerdere jaren verbonden aan het event. Er worden weer verrassingen en spannende wedstrijden verwacht. Die mede dankzij de vrijwilligers en belangstellenden mogelijk worden gemaakt. Ook dit jaar worden de wedstrijden live op een groot 4×2 mtr scherm uitgezonden. Ledschermdirect.nl komt met drie camera’s, begin- en eind Dorpsstraat en Bergakkerweg/Driestweg, zodat de strijd nagenoeg volledig gevolgd kan worden! Tevens doet mede-omroeper Aleid Klompmaker vanaf de motor in de koers live verslag over de speakers!

Meer informatie

Alle informatie en méér is te lezen op www.rondevannunspeet.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen