Emmeloord houdt stand tegen gelijkwaardig Nunspeet

Ondanks dat vv Nunspeet in de eerste helft wat te kort kwam tegen de degradant uit de hoofdklasse van vorig jaar, bleef de score 0-0.

Eerste helft voor Emmeloord

In de eerste helft speelden Flevo Boys en vv Nunspeet beiden geen goede wedstrijd. Voor de supporters was er dan ook weinig aan. Nunspeet produceerde de eerst echt grote kans van de wedstrijd, maar kon daarna aanvallend weinig meer inbrengen. Op een klein kansje na, halverwege de eerste helft.

Puntloos

Na de start van de tweede helft was het Flevo Boys dat in de 52e minuut de thuissupporters liet juichen. Een ‘laffe’ vrije trap was de voorbode voor de thuisgoal. De bal rolde nog toen deze bij een Flevo Boys-aanvaller terechtkwam en scoorde. Hierna leek Nunspeet te beseffen dat het wat moest gaan doen om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Dit lukte en de ploeg van Freddy Smit begon wat meer in het spel te komen. Flevo Boys leidde veelvuldig balverlies en kwam er bij tijd en wijle totaal niet aan te pas. Nunspeet wist het overwicht niet te verzilveren met een goal. Baum en ten Dolle waren dichtbij de gelijkmaker. Nunspeet moest puntloos naar huis na een wedstrijd waar meer in had gezeten. Aanstaande zaterdag om 14.45 uur ontvangt het vv Hierden op de Wiltsangh.

Reportage

Cor Fidder legde de wedstrijd weer vast en monteerde het tot een mooie samenvatting.