FC Zutphen geeft Nunspeet een punt mee naar huis

Voor Nunspeet stond er zaterdag jl. een belangrijke wedstrijd op het programma. In Zutphen stond de wedstrijd tegen de plaatselijke FC op het programma, op sportpark ‘t Meijerink werd de eindstand 1-1. Bij Nunspeet was er wederom een basisplaats voor Peter Huijgen, tevens keerde Job Hoogendoorn terug van een schorsing.

Voortvarende start

Via Job Hoogendoorn kreeg Nunspeet binnen vijf minuten spelen een goede kans op de 0-1. De inzet van Hoogendoorn werd tot corner verwerkt door Fc Zutphen doelman Marijn Sangers. Onder andere via William Huenestein, Peter Huijgen en Christiaan van de Kamp kreeg Nunspeet de kansen op 0-1. De grootste kans was voor Nunspeet. Kort voor rust was het Christiaan van de Kamp die een op een kwam met doelman Marijn Sangers. De inzet van van de Kamp werd gepakt door de Zutphen goalie.

Thuisploeg komt voor

Na een uur spelen sloeg Fc Zutphen, na slecht wegwerken van Nunspeet, toe. Het was Thomas Nijkamp die de stand op 1-0 bracht. Zutphen kreeg na de openingstreffer diverse mogelijkheden op de 2-0 maar wist deze niet te verzilveren. Drie minuten voor tijd was het Niek Daalmeijer die met zijn linkerbeen de bal in de linker boven hoek krulde en zo de stand op 1-1 bracht. In de aller laatste minuut kreeg Nunspeet nog de kans op 1-2. Een vrije trap van William Huenestein kwam bij Mark Dekker die met een hakje de bal klaarlegde voor Enes Keklikoglu. Het schot van Keklikoglu ging net naast, waardoor de 1-1 eindstand werd bereikt.