Gezonde trots is de nieuwste column van wethouder Mark van de Bunte

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Gezonde trots

20 augustus 2021
De laatste hardloopkilometers waren volgens mij de Zandenplasloop eind 2019 en de Tol trialrun begin 2020. Het duurde even, maar met de Wiekenloop zijn de eerste hardloopkilometers van 2021 gemaakt. Het was voor alle aanwezigen volop genieten van weer eens een georganiseerd (sport)evenement. Veel bezoekers ook van buiten de gemeente, want in onze gemeente is er veel moois te zien. Eigenlijk krijgen wij elke dag een natuurlijke uitnodiging om naar buiten te gaan en in beweging te komen.

En bewegen is gezond. Sport- en bewegen is belangrijk voor ons lichaam en geest. Nederland is ondanks fantastische faciliteiten en sportprestaties ook wereldkampioen zitten. Wij zitten met z’n allen te veel op een stoel. Zonde, want bewegen heeft ontzettend veel voordelen en helemaal in de gemeente Nunspeet. Er zijn oneindig veel wegen, wandelpaden en fietsroutes langs water, bos, heide en zand.

Het is dus gewoon te mooi om binnen te blijven en ook al onze voorzieningen zijn top. U kunt op geweldige plaatsen wat drinken, eten of meer informatie krijgen. Er is een fantastisch winkelaanbod, er is indrukwekkende cultuur en een bruisend verenigingsleven. En heeft u moeite om in beweging te komen? Maak dan gebruik van de beweeginitiatieven en sportclubs. Zij helpen u graag en goed op weg.

En in elk jaargetijde, in elke kern en op ieder moment nodigt de omgeving u vanzelf uit. Ga maar eens een route wandelen of fietsen en u bent verkocht. Als ruim 1,2 miljoen toeristen hier jaarlijks naartoe komen, is er toch echt iets unieks te zien en te beleven. Het is hier mooi en goed vertoeven en daar mogen wij als inwoners gezond trots op zijn.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen