Samen komen we verder

Foto: ©Nunspeet.nl/Maximaal Sales

In de gemeenteraad van januari spreken we over het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP). Het is een lijvig document met de (toekomst)visie op de inrichting van de wegen in de gemeente. Het uitgangspunt is een veilige en duurzame inrichting voor alle verkeersgebruikers. In de bebouwde kom passen we op erftoegangswegen 30 km per uur toe en op ontsluitingswegen 50 km per uur. Buiten de bebouwde kom is 60 km per uur de standaard inrichting.

Het GVVP is een toetsingskader op hoofdlijnen en gaat daarom niet in op specifieke verkeerssituaties. De actiepunten zijn algemeen zoals onder meer een verbetering van de parkeerroutes, een duurzaam fietsplan en het maken van een laadvisie. We hebben in het document alvast een overzicht gemaakt van de plannen waar financiën voor inzetbaar zijn. En mede dankzij de bespreking in de commissie is het GVVP geen papieren tijger meer.

We hebben concrete actiepunten met een planning en een financieel overzicht. Want iedereen wil graag veilige en goed ingerichte wegen. En tegelijk willen we allemaal een goede doorstroming. Daarbij is het gedrag van de gebruiker cruciaal. Om het gedrag zo goed mogelijk te sturen maakt de gemeente de wegen passend op de betreffende situatie en omgeving. En door samen de uitgangspunten vast te stellen maken we op verkeersgebied weer een goede stap vooruit.

Waar we ook door goed samen te werken verder zijn gekomen is het Kulturhus in Elspeet. Met elkaar gaan we daar een dorpshuisfunctie voor iedereen realiseren. Net zoals met het GVVP gaan we ook hier met vertrouwen bouwen aan een mooie toekomst.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen