Proef Elspeet in Winterlicht is woensdag 18 december genieten en shoppen

Foto: Google Street View

Op woensdag 18 december organiseert Stichting Nunspeet uit de Kunst in samenwerking met Ondernemend Elspeet ‘Proef Elspeet in WinterLicht’.

Proef Elspeet in Winterlicht

Een proeverij bij verschillende restaurants in Elspeet. Bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding genieten van culinaire hoogstandjes uit de verschillende keukens. Ook diverse winkeliers openen hun deuren op deze avond. De organisatie denkt zo tijdens WinterLicht een mooi programma aan te bieden waarin ruim baan geboden wordt aan culinair genieten en sfeervol kerstshoppen en waarop u zelfs nog kunt cultuur snuiven in het Historisch Museum. Elspeet in WinterLicht duurt van 18.00 tot 21.00 uur. Van harte welkom!

Winterse wandeling met lekkernijen en kerstinkopen

Bezoekers kunnen tijdens ‘Proef Elspeet in WinterLicht’ een gezellige winterse wandeling door ons dorp maken en ondertussen genieten van diverse lekkernijen en kerstinkopen doen. Het dorp wordt sfeervol ingericht en er zal op diverse plaatsen een mooi kerstrepertoire klinken voor de bezoekers. Doe je mee aan ‘Proef Elspeet’ dan kun je je dus in een superleuke sfeer tussen de deelnemende restaurants verplaatsen. De deelnemende restaurants zijn Restaurant ’t Edelhert, Restaurant op de Brink en Pannenkoekenhuis 1760.

Ook leuk voor kinderen

Kinderen zijn van harte welkom deze avond mee te doen. Speciaal voor hen zal er een huifkar door het dorp rijden om onze jonge bezoekers te vervoeren. Zij kunnen op verschillende plaatsen genieten van marshmallows die ze kunnen roosteren bij verschillende vuurkorven. Er wordt een WinterLicht-kleurplaat verspreid via de huis-aan-huis post, waarmee kinderen een leuke verrassing kunnen krijgen tijdens WinterLicht. Omdat ieder gezin slechts een kleurplaat via de post ontvangt zijn meer exemplaren te verkrijgen bij Restaurant Op de Brink.

Strippenkaartactie

Winkeliers die reeds aangegeven hebben 18 december ‘s avonds open te gaan zijn ’t Bloemenhuus, Simons kleding, Drogisterij de Brink, MUS Bloem & sfeer, Bakker Piet, Plus van der Horst en het Optiekhuys. Verder ontvangen alle inwoners van Elspeet begin december een strippenkaart in hun brievenbus. Op deze kaart staat een aantal strippen met leuke acties van diverse winkeliers. De strippen kunnen vanaf WinterLicht 18 december t/m 11 januari 2020 verzilverd worden. Winkeliers worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan het evenement door hun winkel deze avond te openen.

Historisch Museum en VVV

Ook Historisch Museum Elspeet kan op 18 december bezocht worden; vanaf 16.00 uur opent zij haar deuren. De entreeprijs van het museum is speciaal voor Elspeet in WinterLicht heel laag: voor € 1,00 kan het museum worden bezocht en wordt een kop warme chocolademelk aangeboden. Je kunt deze dag een leuke foto laten maken, alleen of samen, voor de gevel van een heuse ouderwetse boerenarbeiderswoning. De foto wordt vervolgens gratis via e-mail toegestuurd. Voor mensen die slecht trappen kunnen lopen, is er een goede traplift van de firma Smienk uit Nunspeet aanwezig. Het Museum is tijdens Elspeet in WinterLicht tot 21.00 uur open; de toegang gaat via de VVV-winkel. Omdat de huidige beheerder Jan Holdermans van de VVV en de Kleine Heivlinder eind dit jaar met pensioen gaat, verkoopt hij de meeste producten uit zijn winkel met kortingen tot wel 75%. De VVV blijft natuurlijk wel bestaan, en is deze dag vanaf 9.00 uur geopend.

Reacties

Cookieinstellingen