Koninklijke Onderscheiding voor Elspeetse brandweermannen

Foto: @Twitter Gerrit van der Heide

Op 17 november 2017 heeft burgemeester Van de Weerd Koninklijke Onderscheidingen (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) uitgereikt aan de heer A. Frens en de heer A. van de Zande ter gelegenheid van hun afscheid als vrijwilliger bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) brandweerpost Elspeet.

Officieel afscheid

Per 1 juli 2017 is de heer A. Frens eervol ontslag verleend en per 1 maart 2017 is de heer A. van de Zande eervol ontslag verleend; het officiële afscheid van hen vindt plaats op de jaarlijkse korpsavond van de brandweervrijwilligers op 17 november 2017 in de Brandweerkazerne Elspeet om 20.45 uur.

De heer Frens is een actief en bevlogen vrijwilliger

De heer Frens heeft zich gedurende de periode van 1984 tot 1 juli 2017 als vrijwillig brandweerman uitermate maatschappelijk verdienstelijk ingezet voor de brandweerpost Elspeet in de gemeente Nunspeet. De heer Frens is een actief en bevlogen vrijwilliger. Hij heeft in de loop der jaren meerdere diploma’s en certificaten behaald en met veel inzet mensen in nood geholpen. Hij is begonnen als aspirant manschap. In zijn laatste functie was hij aangesteld in de rang Hoofd Brandwacht. Ook is hij jarenlang het aanspreekpunt voor de communicatiemiddelen in het korps geweest.

Zijn laatste rang was Brandmeester

De heer Van de Zande heeft zich gedurende de periode van 1996 tot 1 maart 2017 als vrijwillig brandweerman uitermate maatschappelijk en verdienstelijk ingezet voor de brandweerpost Elspeet in de gemeente Nunspeet. De heer Van de Zande is een zeer betrokken en enthousiaste vrijwilliger. Hij heeft diverse diploma’s en certificaten behaald en met grote inzet burgers uit hun nood gered. Hij is begonnen als aspirant manschap. Zijn laatste rang was Brandmeester en daarin vervulde hij de rol van bevelvoerder. Daarnaast was hij zeer actief in de wedstrijdploeg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen