Bladkorven van de gemeente worden weer geplaatst

Foto:

De locaties voor de bladkorven voor dit jaar zijn weer vastgesteld. Er worden dit jaar ca. 80 stuks geplaatst in de diverse wijken en kernen.Bladkorven

Waarom?

De locaties zijn vorig jaar vastgesteld op basis van o.a. vullingsgraad, vervuiling van blad op de rijbanen/trottoirs en in de gemeentelijke plantsoenen. Daarnaast is gekeken naar de beschikbare opstelruimte op gazons en wegbermen en het eenvoudig kunnen legen met vrachtwagens en machines in de praktijk.

Bladkorflocaties

Deze bladkorflocaties worden vanaf woensdag 25 september op de pagina blad inzamelen van de gemeentelijke website gepubliceerd en vervolgens worden de bladkorven in week 41 geplaatst op de diverse locaties. In week 50 worden ze weer verwijderd. De locaties worden niet meer gewijzigd en nieuwe verzoeken worden dit jaar niet meer gehonoreerd. Aan het eind van het bladseizoen vindt weer een evaluatie plaats op basis van o.a. vullingsgraad, gebruik en vandalisme.

Blad in de openbare ruimte blazen

Vanaf ongeveer week 47 worden straten en pleinen definitief bladvrij gemaakt met het werkmaterieel. Daarna is het niet meer de bedoeling om bladeren uit particuliere tuinen/erven weer richting de openbare ruimte te blazen.

  • Gebruik van de bladkorven
  • Alleen bestemd voor bladeren
  • Takken of andere vormen van (tuin)afval worden niet geaccepteerd
  • Bij misbruik wordt de bladkorf verwijderd/niet teruggeplaatst in de straat

Meer info

Voor eventuele informatie neemt u contact op met het Klantcontactcentrum via (0341) 25 99 11.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen