Nieuwe college van burgemeester en wethouders bekend

Foto: ©Nunspeet.nl

De huidige wethouders Mark van de Bunte (Gemeentebelang) en Jaap Groothuis (SGP) maken opnieuw deel uit van het college. Nieuwkomers zijn Jennifer Elskamp (ChristenUnie) en Wichert Stoffer (CDA Lokaal, mede namens PvdA/GroenLinks). De benoeming en beëdiging van de vier beoogde wethouders, die door de raad worden voorgedragen, is gepland in de raadsvergadering van 2 juni aanstaande.

Nieuwe burgemeester

Op dit moment is nog niet bekend wie de vertrekkende burgemeester Van de Weerd gaat waarnemen. Deze waarnemer zal het burgemeesterschap op zich nemen totdat het proces voor een nieuwe burgemeester voor de gemeente Nunspeet is afgerond, naar verwachting medio 2023.

Voorlopige portefeuilleverdeling

De burgemeester is verantwoordelijk voor de wettelijke taken zoals openbare orde en veiligheid. Als locoburgemeester en voor de portefeuille Samenleving is Mark van de Bunte kandidaat. Onder Samenleving valt onder andere economie, sport, recreatie en cultuur. Hij is tevens bestuurlijk trekker voor de projecten De Wiltsangh en de Stationsomgeving.

Jaap Groothuis is de 2e locoburgemeester en blijft de portefeuille Ruimtelijke Ordening & Volkshuisvesting houden en krijgt daarnaast Openbare Ruimte. Ook is hij verantwoordelijk voor onder meer de projecten Omgevingswet en duurzaamheid. Het sociaal domein inclusief onderwijs gaat naar Jennifer Elskamp die tevens 3e locoburgemeester wordt. Zij krijgt ook de onderwijshuisvesting als project toebedeeld. Wichert Stoffer, de 4e locoburgemeester, wordt verantwoordelijk voor Natuur en Landschap en zal de Bedrijfsvoering voor zijn rekening nemen, waaronder de gemeentelijke financiën, ICT en Personeel & Organisatie.

De definitieve portefeuilleverdeling wordt in één van de eerstvolgende collegevergaderingen vastgesteld.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen