Gemeentebestuur bezorgd over schade door wolven

Foto: ©Gemeente Nunspeet

In toenemende mate bereiken ons berichten van schapenhouders waarvan schapen zijn gedood door wolven.

Wethouder Stoffer bezoekt een schapenhouder

Schapenhouders, maar ook andere veehouders, maken zich grote zorgen over de veiligheid van hun dieren. Veel dierenhouders hebben al maatregelen getroffen om hun dieren beter te beschermen, maar dat blijkt niet in alle gevallen afdoende. Subsidies om hekwerken te versterken zijn beperkt en niet eenvoudig te verkrijgen. Er is wel een schaderegeling om de financiële schade van gedode dieren te vergoeden, maar dat neemt niet weg dat veehouders uiteraard hun vee in leven willen houden.

Medeleven

Als gemeentebestuur leven wij mee met het leed dat deze dierenhouders ondervinden. Wij zijn in gesprek met provincie, buurgemeenten en andere betrokken instanties om tot betere maatregelen te komen ter bescherming van vee.

Info voor dierenhouders

Dierenhouders kunnen voor subsidies terecht bij de Provincie Gelderland. Afhandeling van schade door wolven wordt gedaan door BIJ12 .

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen