Rotaryclub Nunspeet heeft een nieuwe voorzitter en nieuw lid

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

 

Aan de vooravond van het Rotary-seizoen 2023-2024, dat op maandag 4 september a.s. van start gaat, is er voor het nieuwe seizoen ook een nieuwe voorzitter aangetreden.

Rotary wisselt voorzitter

Dat is traditie bij Rotary, elk jaar een nieuwe voorzitter en voor het komende jaar is dat Philipine Vinke, zeker geen onbekende in Nunspeet. Philipine neemt de voorzittershamer over van Minouche van Kranen, die het afgelopen jaar voorzitter was en kortgeleden  directeur-bestuurder is geworden van Veluvine Nunspeet.

Waarom is Philipine Vinke lid van Rotaryclub Nunspeet?

“Ik ben lid geworden omdat ik zag met hoeveel toewijding en inzet de leden zich voor goede  doelen inzetten. Zo heeft Rotaryclub Nunspeet vorig seizoen kinderen de gelegenheid  geboden om in Veluvine theatervoorstellingen gratis bij te wonen. Na de Coronacrisis   kwamen er steeds minder kinderen naar jeugdvoorstellingen in Veluvine en door deze actie hebben veel kinderen de weg naar het theater teruggevonden.

Trots

Ook ben ik erg trots op onze bijdragen aan de permanente ShelterBox acties, waar recentelijk noodhulp werd geboden aan Turkije en Syrië, landen die zwaar waren getroffen door de aardbevingen. Overal ter wereld worden ShelterBoxen ingezet, ook in het in oorlog zijnde Oekraïne. Als er nood aan de man is, halen wij met z’n allen alles uit de kast om te helpen. Maar onze bijdragen kunnen ook klein en minder zichtbaar zijn. Lokale inzet om bewoners van de Nunspeetse verpleeg-en zorghuizen een dagje uit te bezorgen door het vervoer te regelen naar bijvoorbeeld Eibertjesdag en de Taptoe Nunspeet.

Vriendenclub

Daarnaast zijn wij gewoon een vriendenclub, die met elkaar lachen en er voor elkaar zijn bij lief en leed”, aldus Philipine Vinke.

Burgemeester Blom wordt lid

In navolging van de eerdere Nunspeetse burgemeesters Kees de Kovel, Dick van Hemmen en  Breunis van de Weerd, is ook de huidige burgemeester Céline Blom lid geworden van   Rotaryclub Nunspeet. Bestuur en leden van Rotaryclub Nunspeet verwelkomen Céline Blom van harte. Zij is op 18 september 2023 officieel geïnstalleerd. Net als de overige leden onderschrijft Céline Blom de doelstellingen van Rotary Internationaal. ‘Ik zet mij graag actief in om het welzijn van onze inwoners te helpen verbeteren’, aldus Céline Blom.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen