Succesvolle re-integratie van Nunspeetse statushouders

Foto: Gemeente Nunspeet

De afgelopen maanden heeft de gemeente Nunspeet goede gesprekken gevoerd met het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten B.V. uit Zeewolde. Dit bedrijf is dringend op zoek naar goed en betrouwbaar personeel.

Succesvolle Kennismakingsdag

Er is samen met de jobcoach van de gemeente een kennismakingsdag  georganiseerd om  de mogelijkheden  van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te onderzoeken. Dit heeft matches opgeleverd met twee mannen van Syrische afkomst (zogenaamde statushouders) uit Nunspeet.

Andere richting

Hoewel de heer Barazi uit het sierpleisterwerk komt en de heer Abdulhak als leraar is opgeleid, blijken beiden de juiste kwalificaties en instelling te hebben om verder te leren in het vakgebied van de infrastructuur en te kunnen doorgroeien in het vak. De beide heren beheersen de Nederlandse taal nog onvoldoende.  De werkgever vindt het noodzakelijk dat ze het Nederlands voldoende beheersen, anders kunnen ze niet worden bijgeschoold in hun vakgebied en kunnen ze geen klantcontact onderhouden wat een onderdeel van hun werk wordt.

Wethouder Storteboom is tevreden

Wethouder Marije Storteboom (van de gemeente Nunspeet) is blij met dit initiatief: ”Deze statushouders laten zien dat je met een goede motivatie en positieve houding er voldoende kansen zijn op de arbeidsmarkt. Mooi dat Eljes hen deze kansen ook biedt.” In overleg met de werkgever gaan deze twee mannen direct betaald aan het werk en krijgen een volledige opleiding van zes maanden. De eerste maanden in een klaslokaal en de laatste op de werkvloer. Naast een vakgerichte opleiding en de Nederlandse taal leren ze ook vaktaal die van belang is op de werkvloer. Het bedrijf Eljes investeert in deze werknemers omdat goed personeel moeilijk te vinden is  maar directeur Ron van Beek (van Eljes) ziet wel voldoende mogelijkheden bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen