Nuborgh College Oostenlicht en de Ambelt gaan samen

Foto: www.nuborghcollegeoostenlicht.nl

Vanaf 1 augustus 2017 krijgen de bovenbouw leerlingen van de beroepsgerichte leerweg van de Ambelt in Nunspeet les op het Nuborgh College Oostenlicht. Leuk, om dan ook die leerlingen welkom te heten!

Hoop gebeuren

Dit gebeurt allemaal omdat de regering vindt dat zoveel mogelijk leerlingen binnen het reguliere onderwijs hun opleiding moeten krijgen. Dit in het kader van de Wet op het passend onderwijs, Nu krijgt een groep derde-klas leerlingen al les op het Oostenlicht en dat gaat erg goed. Toch moet er natuurlijk nog heel veel geregeld worden voordat alle leerlingen van de Ambelt naar het Nuborgh College kunnen komen. De docenten van de Ambelt hebben altijd heel goed onderwijs gegeven. En die kennis wil het Nuborgh College Oostenlicht graag meenemen. Daarover zijn beide scholen nu met elkaar in gesprek.

Aandacht voor leslocaties Nuborgh

Ook de locatie waar de leerlingen les gaan krijgen, heeft aandacht nodig. Een deel van de leerlingen krijgt straks dus les op Oostenlicht. Dat komt omdat Oostenlicht alle faciliteiten voor de beroepsgerichte vakken heeft. Maar natuurlijk moeten de onderbouw leerlingen én de leerlingen van de theoretische leerweg ook een fijne leerplek krijgen. Voor alle leerlingen samen is het Oostenlicht te klein. Beide scholen zijn nu hard op zoek naar passende huisvesting en praten daar ook over met de gemeentes Nunspeet en Elburg. Voor komend schooljaar geldt dat de Ambelt VSO blijft verzorgen op de vertrouwde locatie in Nunspeet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen