Tijdens zijn vakantie in Griekenland blogt wethouder Mark van de Bunte gewoon door

Foto: Pixabay

De loco-burgemeester van een klein stadje helpt mee in het familiehotel van zijn ouders. Hij sjouwt koffers van gasten naar de hotelkamers, serveert drinken bij het avondeten en staat ‘s ochtends dienstbaar af te ruimen bij het ontbijt.

Sprekend reclame maken

In het kleine stadje van pakweg 4000 inwoners is geen fulltime baan voor een loco-burgemeester weggelegd. Bovendien tiert de crisis nog welig in Griekenland en heeft bijna iedereen meerdere banen om een bestaansrecht op te (kunnen) bouwen.

Dienstbaarheid

Het feit dat de loco-burgemeester de trap op en af loopt is hier de normaalste zaak van de wereld. En ook voor ons is het een mooi en sprekend voorbeeld van dienstbaarheid. Hij heeft het beste voor met zijn gasten en steekt letterlijk de armen uit de mouwen. En met het oog op economische kansen promoot hij natuurlijk ‘zijn’ stadje. Voor vragen over restaurants, een doe-het-zelf zaakje of de weg naar de apotheek staat hij altijd paraat. Hetgeen een mooie wisselwerking tussen zijn beide banen teweeg brengt.

Thuis in Elspeet, Hulshorst, Nunspeet en Vierhouten

Het verhaal van het kleine stadje geldt eigenlijk ook voor ons. Ook u en ik kunnen gasten op weg helpen in onze gemeente. Door elkaar te wijzen op lokale ondernemers bijvoorbeeld. En hopelijk vertelt u met net zoveel trots en enthousiasme over de gemeente Nunspeet als de(ze) loco-burgemeester.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen