Pilot bewaakte fietsenstalling Harderwijkerweg ten einde

Foto: Google Maps

De bewaakte fietsenstalling aan de Harderwijkerweg 6 (tegenover Bakker Bart) is gesloten. Van 1 april tot 1 november draaide een pilot voor deze gratis bewaakte fietsenstalling.

Pilot duur, maar succesvol

Doelen waren het verminderen van het aantal hinderlijk geparkeerde fietsen in het centrum, het bieden van service aan toeristen en inwoners en daarmee het vergroten van de aantrekkelijkheid van het centrum. Het gebruik was positief, maar de kosten wegen niet op tegen de baten.

1300 fietsen per maand

Er zijn in de periode april-november bijna 8.000 fietsen gestald, vooral door toeristen en mensen met een elektrische fiets. De drukste dagen waren de donderdag, vrijdag en zaterdag. Ook op de dagen waarop een evenement in het centrum was, werd goed gebruik gemaakt van de fietsenstalling. De meeste gebruikers kwamen voor de markt, om een poosje te winkelen of de horeca te bezoeken. De fietsenstalling werd zeer gewaardeerd voor de geboden bewaking en veiligheid, service en de mogelijkheid tot opladen. De beheerders hebben daarbij een goede bijdrage geleverd aan het opzetten en runnen van de fietsenstalling.

Nadenken over vervolg

De kosten voor de huur van het pand en de personele bezetting vindt het college van B&W echter te hoog. Daarom heeft het college besloten de proef te beƫindigen en de stalling per 1 november 2019 te sluiten. Aangezien de proef wel positief is verlopen, bekijkt het college nog welke maatregelen bedacht kunnen worden voor het parkeren van fietsen vanaf het volgende seizoen.

 

Reacties