Ziekenhuis Harderwijk start met screenen bezoekers bij de hoofdingangen

Foto: ©All In One Fotografie

Op maandag 23 maart start Sint Jansdal met screening bij de hoofdingangen van Harderwijk en Lelystad. In de centrale hallen staan zorgmedewerkers die eventuele klachten uitvragen bij patiënten en bezoekers. De vragen gaan over koorts, hoesten, benauwdheid en neusverkoudheid.

Ziekenhuis screent klachten

Is een patiënt luchtwegklachten heeft en of koorts, dan is toegang alleen toegestaan bij het gebruik van een mondmasker. Het masker mag pas af nadat de patiënt het ziekenhuis weer heeft verlaten. Bezoekers met klachten mogen het ziekenhuis niet betreden en moeten het Sint Jansdal weer verlaten. Een uitzondering hierop zijn bezoekers van terminale patiënten.

Alle toegang gewijzigd

De ingang van gebouw H wordt gesloten. Hierin bevinden zich Klimop, Geboortezorghuis, Moeder&Kind Centrum en kaakchirurgie. Patiënten en bezoekers moeten voor deze afdelingen eerst via de hoofdingang, zodat zij ook gescreend kunnen worden. In het ziekenhuis hangt extra bewegwijzering om de weg te wijzen naar gebouw H. Bij de ingang van de spoedeisende hulp en huisartsenpost is vorige week een tent geplaatst waar alle patiënten die zich melden voor de huisartsenpost of spoedeisende hulp eerst worden gezien. Deze dringende maatregelen neemt het Sint Jansdal ter bescherming van medewerkers en patiënten om besmetting in het ziekenhuis te voorkomen. Daarnaast roept het Sint Jansdal op om ook binnen de muren van het ziekenhuis gehoor te geven aan de richtlijn van het RIVM om anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

Reacties