Vier herbesmettingen met coronavirus vastgesteld

Foto: Pixabay

Van vier coronapatiënten in Nederland is vastgesteld dat zij zijn herbesmet met het coronavirus.

Vier herbesmettingen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bevestigde woensdag drie herbesmettingen na berichtgeving door het nieuwsplatform Business Insider. Maandag had viroloog Marion Koopmans tegen de NOS al gerept van een patiënt die opnieuw was besmet met het coronavirus. Bij de drie herbesmettingen die bij het RIVM bekend zijn, lijkt het te gaan om oudere patiënten, aldus een woordvoerder van het instituut. Ook de opnieuw besmette patiënt waar Koopmans over sprak was een ouder persoon.

Al eerder herbesmetting

Eerder hadden onderzoekers in Hongkong gemeld dat een patiënt die hersteld was van een besmetting met het coronavirus, opnieuw was gediagnostiseerd met een infectie met het virus. Ook in België is een herbesmetting met het coronavirus aan het licht gekomen. Het bericht Vier herbesmettingen met coronavirus vastgesteld verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen