Rokers kunnen nog een maand hun sigaret of sigaar opsteken op het station

Foto: Niels Karsdorp/Wikimedia

Al sinds 2004 mocht je op een NS-station alleen nog maar roken op de perrons. Rokers konden vanaf dat moment alleen nog maar terecht in rookzones. Daar werden rookpalen en peukenroosters geplaatst.

Rokers verbannen

Met ingang van 1 oktober 2020 verdwijnen ook alle rookpalen en rookzones van de Nederlandse treinstations. Er staan nog 390 rookpalen, 120 roosters in rookzones op 110 perrons, volgens de gegevens van ProRail. De 400 treinstations in Nederland zullen dan na 1 oktober 2020 rookvrij zijn en daarmee zijn rokers definitief verbannen van de treinstations. Deze stap past uitstekend bij het streven naar een rookvrije generatie. De komende tijd zullen reizigers gewezen worden op de nieuwe maatregelen en vanaf 1 oktober hangt er een prijskaartje van €95 aan het opsteken of roken van een sigaret of sigaar in stationsgebied.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen