Paardenpoep binnen bebouwde kom Nunspeet vormt overlast

Foto: Wikimedia

De afspraken die door voormalig wethouder Leusink gemaakt zijn ten aanzien van de paardenpoep van de paarden van de bereden politie gelden nog steeds. Dit gaf wethouder Storteboom aan tijdens het vragenhalfuurtje afgelopen raadsvergadering.

Overlast van paardenpoep

Wethouder Storteboom deed deze mededeling naar aanleiding van de vragen van de SGP-fractie. Volgens raadslid van de Weerd wordt er al een tijdje geen tot weinig actie ondernomen door de gemeente wat betreft het verwijderen van paardenpoep. De SGP-fractie krijgt volgens van de Weerd de laatste tijd vaker signalen van bewoners dat er overlast wordt ervaren van de paardenpoep afkomstig van de bereden politie. Ook is de SGP-fractie op bezoek geweest bij de bereden politie en hier kende men de signalen ook.

Veroorzakers denken graag mee

De bereden politie wil graag meedenken over en meewerken aan een schoon Nunspeet. Zij willen bewoners die overlast ervaren, graag uitnodigen voor een bijeenkomst. Hier kunnen ze dan zien hoe het eraan toegaat bij de bereden politie. Wethouder Storteboom maakte ook duidelijk dat in geval van overlast inwoners ook kunnen bellen met de gemeente. 0341-259444 is het telefoonnummer dat gebeld kan worden. De gemeente zorgt dan dat de paardenpoep zo snel mogelijk wordt opgeruimd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen