Stickers geplakt, maar de boodschap is de column van Henny A.J. Kreeft

Foto: Pixabay

Op twee sites was een klein artikel te lezen over de stickerplakker van Nunspeet. Het schijnt zo te zijn dat op verschillende plaatsen, zoals verkeersborden, brievenbussen en reclameborden, zogenaamde ‘anti-Covid-19’ stickers zijn geplakt. Het kleine artikel gaf tevens aan dat de gemeente Nunspeet, net als de politie op de hoogte is. 

Nu is het niet zo moeilijk om op de hoogte te zijn van de stickers, daar deze wel degelijk duidelijk opvallen. Zeker als men de teksten leest.

In juni 2020 was er al een artikel in de Telegraaf te vinden over de stickerplakker, maar dan was meer een andere plakker, nl. de (anderhalve meter)stickerplakker. Het schijnt ook zo te zijn, dat de pandemie nieuwe beroepen heeft voortgebracht, die plakker is er een van.

Stickerplakkers zijn er altijd al geweest – sinds de stickers er zijn – overal en over allerlei onderwerpen. Maar men moet wel goed nagaan waarom de stickers geplakt worden.

Op het moment dat men een sticker plakt over dat er nauwelijks controle is op de snelheid op een doorgaande weg, maalt er nauwelijks iemand om.

Op het moment dat er stickers worden geplakt over een bijeenkomst van dit of van dat, zal er ook niet zoveel ophef over zijn, alleen dat in deze tijd de politie eens poolshoogte gaat nemen.

Echter op het moment dat er stickers verschijnen die vraagtekens zetten bij de Corona-aanpak of alles wat daar mee samenhangt, is Leiden in rep en roer. De vraag is nu wat men er mee gaat doen.

Ondanks dat de gemeente Nunspeet op de hoogte is van de stickers, worden alleen de stickers verwijderd, zo veel mogelijk. Echter het lijkt me – bij een slimme plakker – dat dit vechten tegen de bierkaai is. Op het moment dat de gemeente de stickers op de plaatsen a, b,c en d weghaalt, worden de stickers op h,i,j en k weer geplakt. Zo houden we elkaar lekker bezig.

Daarbij komt dan nog, dat de politie aangeeft, geen verdachte in beeld te hebben. Dat is begrijpelijk, want op de stickers staat geen handtekening. De politie zoekt naar aanwijzingen, zodat het onderzoek verder kan.

Maar is het niet slimmer, om een omroep te doen om eens met elkaar om tafel te gaan en te luisteren naar elkaars standpunten? Ik kan me voorstellen dat er enige mate van Corona-moeheid gaat optreden. Het duurt allemaal te lang en – mijn mening – er zijn en worden nogal wat fouten gemaakt op het gebied van de vaccins, de avondklok, de logistiek en ga zo maar verder.

En nu gaan er mensen lopen steigeren. Laatst kwam ik zelfs een site tegen met de naam Corona Nuchterheid en wat je daar allemaal op kan lezen. Misschien is het verstandig om dit soort zaken ook eens te bekijken. Als persoon uit de zorgwereld – RIVM was mijn eerste werkgever – sta ik wel achter het Coronabeleid van de regering, maar ik kan me de Corona-moeheid van een aantal personen ook wel voorstellen.

Henny A.J. Kreeft

Onafhankelijke Burger Journalistiek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen