Onthulling bouwbord De Wiltsangh in groepen

Foto: ©Nunspeet Nieuws/Maximaal Sales

Met de onthulling van het bouwbord op De Wiltsangh markeert de gemeente Nunspeet een bijzonder moment.

De Wiltsangh

Er komt een zwembad met sport- en turnhal ter vervanging van het huidige Sport- en Recreatiecentrum De Brake. Een plek waar veel Nunspeters zwemles en gym hebben gehad. Toekomstige generaties zullen dit straks in het meest in De Wiltsangh hebben. De Brake blijft tot het nieuwe complex de deuren opent, nog steeds de plek om naar toe te gaan. De Brake is een regionaal begrip als het gaat om zwemmen, recreëren of sporten in Nunspeet.

Goede vervanger

De gemeente is zich bewust van de opdracht om De Brake meer dan goed te vervangen. En heeft dan ook een project neergezet dat zijn meerdere in de omgeving niet kent. In het zwembad komen een ruimer wedstrijdbad, een groter chloorvrij doelgroepenbad en een recreatiebad met leuke en fijne extra’s. Zoals een waterspeeltuin voor kinderen met een zitrand en spuit- en speelelementen. Een whirlpool, stoomcabine, een familieglijbaan en een bandenglijbaan. De sporthal komt verlaagd in de grond en deze is grote dan de sporthal die vervangen wordt. En daar bovenop komt een aparte turnhal. En er komen een aantal interactieve elementen die het echt de moeite maken om te sporten en recreëren in De Wiltsangh. De voorbereiding van de bouw is onlangs begonnen en afgelopen week werd het bouwbord onthuld en een ‘herinneringenbox’ gevuld. De box, gevuld door deelnemende organisaties, wordt onder het fundament geplaatst. Het Sportbedrijf Nunspeet, (toekomstige) gebruikers, de architect, het bouwbedrijf, de installateur en de gemeenteraad waren hier in groepen bij aanwezig. Zo kunnen latere Nunspeters zien wat de bedenkers en deelnemers van de Wiltsangh dachten toen zij de box vulden.onthulling

Chloorvrij

Het nieuwe zwembad op De Wiltsangh behoudt de mogelijkheid om als eerste openbare binnenbad chloorvrij zwemmen aan te bieden. Verantwoordelijk wethouder Mark van de Bunte: “De mogelijkheid van chloorvrij zwemmen in Nunspeet is een mooi voorbeeld van lokaal innovatief ondernemerschap. Het past in het beeld dat wij als gemeente en als regio sterk zijn in de maakindustrie en de techniek.”

Samenwerken met de provincie

Om het chloorvrij zwemmen in het doelgroepenbad definitief toe te passen, is samenwerking met de provincie Gelderland noodzakelijk. Concreet is een ontheffing voor de wet Hygiëne en Veiligheid in Bad- en Zweminrichtingen (WHVBZ) nodig. Chloor is in de wet namelijk een verplichte toevoeging aan het zwemwater. Ook vraagt de gemeente cofinanciering van de provincie om chloorvrij zwemmen als primeur te kunnen bewerkstelligen in het nieuw te bouwen zwembad. Directeur Hans van Norel van de Van Norel Bouwgroep zegt trots te zijn op deze opdracht: “We gaan in Nunspeet het mooiste zwembad van de Veluwe bouwen”.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen