Coronamonument te vroeg geplaatst en al ‘onthuld’

Foto: ©Still YouTube Albert Kamp

Afgelopen weekend is het coronamonument in het Oranjepark al geplaatst. Vuilniszakken moeten bedekken hoe het monument er uitziet. Aanstaande vrijdag 10 september wordt het monument onthuld.

Coronamonument te vroeg geplaatst en al ‘onthuld’

Eén of meerdere grapjassen konden niet tot vrijdag wachten en besloten zelf al een onthulling te laten plaats vinden.  Zij trokken de vuilniszakken die om het monument heen waren geplakt los. Zo werd het monument al zichtbaar. Gemeenteambtenaren hebben het monument weer ingepakt.

Oranjepark

Middenin een bestrate cirkel staat een sokkel met daarop een beeld van twee in brons gegoten handen. De ene hand ondersteunt een vragende hand. Deze handen hebben meerdere betekenissen: het tekort aan handen in de zorg, aan het bed. Veel mensen zijn alleen gestorven. Geen hand die vastgehouden kon worden. Eenzaam. Op de sokkel staan woorden als anderhalve meter, stil, eenzaam, thuiswerken, troost en samen. Er staan twee bankjes omheen en de beplanting – in kleinere cirkels – beelden als zij gaan bloeien ook weer allemaal cirkels uit. Cirkels als symbool voor het beeld van het virus. Een plek waar mensen die er behoefte aan hebben naar toe kunnen gaan.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen