Aandacht gevraagd om geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken

Foto: ©Gemeentebelang

Gemeentebelang heeft aandacht gevraagd om geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken.

Oranje gemeentehuis

Dit heeft ertoe geleid dat het gemeentehuis op 25 november aan de buitenkant oranje is aangelicht. In het kader van ‘Orange the World’ is oranje de symbolische kleur om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. In de commissie Maatschappij en Middelen heeft Gemeentebelang het onderwerp aangekaart. Corrie Jansen: “Het moet eigenlijk niet nodig zijn, maar gezien de toenemende trend van huislijk geweld en ander geweld tegen vrouwen vindt Gemeentebelang het noodzakelijk het thema ook in de gemeente Nunspeet bespreekbaar te maken. Gelukkig deelden alle andere fracties na een kort debat deze mening”

Meer vrouwen dan mannen

Onlangs heeft Gemeentebelang ook al vragen gesteld over het verlagen van het tijdsinterval van het periodiek borstonderzoek. Fractievoorzitter Marc Konings: “Wij hebben in de fractie- en steunfractie meer vrouwen dan mannen en zij laten zich gelukkig goed horen. Geweld hoort nergens thuis en wij staan bij Gemeentebelang voor een gelijke behandeling van iedereen, ongeacht geslacht, geloof of geaardheid.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen