CDA Lokaal is niet blij met beantwoording college op gestelde vragen

Foto: ©CDA Lokaal

Eind oktober stelde  CDA Lokaal vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De vragen gingen over innovatie in de woningbouw en de beantwoording was teleurstellend. Volgens de het CDA Lokaal leek het op desinteresse in het onderwerp en dat kwam bijvoorbeeld naar boven door het onzorgvuldig beantwoorden van de vragen en adressering van het het antwoord.

CDA Lokaal ontevreden

De fractie van CDA Lokaal vindt de reactie zeer verrassend, weinig doordacht en zeker niet passend in de Nunspeetse politieke samenwerking. Helemaal niet vanwege de jarenlange goede samenwerking en de wil om samen het beste voor inwoners te bereiken. De eerste vraag is een verzoek. Het antwoord was verkeerd in de tenaamstelling en adressering. De tweede vraag gaat over de beantwoording van een van de vragen. CDA Lokaal wil dat deze vraag nu wel beantwoord wordt, dat is de vorige keer niet gebeurd.

Tiny Houses

De derde vraag die het CDA heeft voor het college gaat over Tiny Houses. Het college liet in de beantwoording van de vraag in de oktober zien, niet open te staan voor deze bouwvorm. Er werd geschermd met bestemmingsplannen en een grote groep geïnteresseerden, de jongeren, werd met het antwoord op deze vraag buitenspel gezet. De landelijke ontwikkelingen op het gebied van Tiny Houses (veel aanvragen, weinig aanbod) laten zien dat er behoefte is aan deze woonvorm. CDA Lokaal wil daarom weten hoe deze ontwikkeling door het college wordt afgezet tegen de grote vraag naar huisvesting in de gemeente Nunspeet.

Artikel

Om het college en andere geïnteresseerden wat achtergrondinformatie te geven, heeft CDA Lokaal een artikel opgesteld over de booming business dat houtbouw momenteel is. Het zogenaamde biobased bouwen. Houtbouw biedt alle mogelijkheden om duurzamer, sneller, lichter, goedkoper en beter te produceren dan de traditionele bouw. Dit materiaal leent zich goed voor verschillende toepassingen en is ook nog eens klimaatpositief, omdat tijdens de groei van een boom in het hout CO2 wordt opgeslagen en leggen we die CO2 voor tientallen of misschien wel honderden jaren vast. En omdat het om gegroeide materialen gaat, putten we grondstoffen niet meer uit.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen