IKC in Elspeet komt er niet

Foto: Onderwijsgek@Wikipedia

Ouders van basisscholen Da Costaschool en Boaz-Jachin gooien de deur naar een gezamenlijke locatie dicht. Een haalbaarheidsonderzoek naar een IKC in Elspeet heeft dat uitgewezen.

Al in vroeg stadium

Toen in februari de plannen kenbaar werden gemaakt, waren de schoolbesturen en de gemeente positief over het samen werken onder 1 dak. Er moeten in de plannen van de gemeente moeten er meerdere Integraal Kind Centra komen. Al snel na de eerst berichtgeving werd duidelijk dat een aantal ouders in de gemeente de plannen van de IKC’s met argusogen volgt. Nu zien dus ouders van de scholen Da Costaschool en basisschool Boaz-Jachin in Elspeet niks in de plannen van het Elspeter IKC.

Afwijzen IKC

Het besluit van de ouders van beide scholen om de plannen voor het IKC af te wijzen is een tegenvaller voor wethouder Leen van der Maas. Het gemeentebestuur en de schoolbesturen dachten bij de presentatie van de IKC-plannen dat alles in kannen en kruiken was. Identiteit, de sterkte van onderwijs en elkaar versterken. Dit waren de pijlers waar de ouders en schoolbesturen over hebben gesproken. Nu blijkt uit enquêtes en gesprekken dat de ouders het niet zien zitten om de 2 scholen samen te voegen.

Toekomst

In de toekomst zullen de 2 basisscholen wellicht intensiever samen gaan werken. Er zijn voldoende aanknopingspunten uit de gesprekken naar voren gekomen waar beide scholen profijt van kunnen hebben. Voor de Da Costaschool gaat gekeken worden naar mogelijke nieuwbouw en voor Boaz-Jachin naar renovatie. Over de IKC’s in Nunspeet-Oost en Nunspeet-West wordt nog gesproken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen