Voorlichting en vuurwerkbrillen voor basisscholen Nunspeet

Foto: Pixabay

Buro Halt Gelderland geeft op de basisscholen in Nunspeet en Elspeet voorlichting over het veilig gebruik van vuurwerk aan groep 8. Na afloop van de vuurwerklessen krijgen de leerlingen een vuurwerkbril uitgereikt.

Voorlichting

Wethouder Leen van der Maas reikt op vrijdag 22 december om 10.00 uur vuurwerkbrillen uit aan groep 8 van de Da Costaschool in Elspeet. ”Kinderen komen al op jonge leeftijd in aanraking met vuurwerk. Zij moeten daarom wel weten wat veilig is en wat niet. Een vuurwerkbril op tijdens het afsteken van en het kijken naar vuurwerk maakt het een stuk veiliger,” aldus wethouder van der Maas.

Uitdelen vuurwerkbrillen

Het uitdelen van de vuurwerkbril is een gezamenlijke actie van Optiek Van Veen, Fietswinkel Geniet van Fietsen (ook vuurwerkverkoper in Nunspeet) en de gemeente Nunspeet.

Bureau HALT

HALT Jaarlijks worden er zo’n 1.500 jongeren naar Halt gestuurd omdat zij zich niet aan de vuurwerkregels houden. Maar ook vernielingen, brandstichting, geluidsoverlast en het lastigvallen van hulpdiensten zijn situaties die veel voorkomen tijdens oud en nieuw. In deze voorlichting hebben we het over verschillende overlastsituaties en leren jongeren hoe ze kunnen omgaan met groepsdruk. Leerlingen weten hoe ze (betrokkenheid bij) overlastsituaties rondom de jaarwisseling kunnen voorkomen. Daarnaast weten de leerlingen wat de regels zijn voor het gebruik en (ver)kopen van vuurwerk en wat de gevolgen zijn als ze zich hier niet aan houden. Tot slot weten leerlingen hoe ze kunnen voorkomen dat ze onder invloed van groepsdruk betrokken raken bij het veroorzaken van overlast of plegen van strafbare feiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen