Oud-burgemeester Dick van Hemmen voorzitter Nunspeet Uit De Kunst

Foto: Stichting Nunspeet Uit De Kunst

Oud-burgemeester van Nunspeet wordt voorzitter van Nunspeet Uit De Kunst. Dick van Hemmen was al enige tijd actief in de adviescommissie en volgt Ronald Cleijsen op.

Vizier op de toekomst

Van Hemmen wil het vizier op de toekomst richten. Het bestuur moet worden uitgebreid en de organisatie zal meer stabieler moeten worden. Van Hemmen stopte in mei 2016 als burgemeester van  Nunspeet en heeft in de 14 jaar dat hij burgemeester was, regelmatig te maken gehad met het toerisme in de gemeente Nunspeet. Na zijn pensionering is hij actief geweest als adviescommissielid van de Stichting Nunspeet Uit De Kunst. Ondanks dat hij vindt dat een ondernemer aan het roer van de stichting moet staan, besloot hij toch de voorzittershamer aan te pakken. Toerisme gaat hem aan het hart en van Hemmen vindt het een belangrijke component binnen de gemeente.

Opgebouwd

Ronald Cleijsen is vanaf 2013 betrokken geweest bij de start van Stichting Nunspeet Uit De Kunst. Vanwege de drukte in zijn bedrijf, andere nevenfuncties en het feit dat hij geen inwoner is van de gemeente, zorgt er voor dat hij besluit te stoppen als voorzitter. Cleijsen heeft een bedrijf in Nunspeet, maar woont in Elburg. De stichting is ontstaan vanuit het idee dat met één woord alle 4 de kernen vertegenwoordigd moesten worden. In Vierhouten is het eten uit de kunst, Nunspeet is een kunstenaarsdorp, Hulshorst heeft natuur dat uit de kunst is en Elspeet heeft met het museum een stuk kunst. De stichting Nunspeet Uit De Kunst telt ongeveer 150 ondernemers die lid zijn en er zijn zo’n 40 vrijwilligers actief. Een pijler van de stichting is een aantrekkelijke jaarronde programmering voor de dorpen in de gemeente. Sommige events zijn gezamenlijk en sommige beperkt tot een kern. Zodat Nunspeet de meest gastvrije gemeente van de Veluwe is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen