Biologische Zorgboerderij De Grote Wiede in Hulshorst mag flink uitbreiden

Foto: Google Maps

Het college van burgemeesters en wethouders van Nunspeet wil medewerking verlenen aan de uitbreiding van de Biologische Zorgboerderij De Grote Wiede in Hulshorst.

Aanvullende voorwaarden

Op de Rijnvis mag het bedrijf uitbreiden onder aanvullende voorwaarden. Er moet in het plan klip en klaar zijn dat het gaat om de uitbreiding van het zorglandgoed met de bouw van zorgwoningen. De aanwezigheid van eventueel beschermde diersoorten op het nieuwe terrein moet ook worden gecontroleerd.

Extra grond

De aangekochte grond tegenover het huidige bedrijf mag gebruikt worden voor de plannen van De Grote Wiede. De eigenaar heeft 3 hectare bos en 6 hectare agrarische grond aangekocht. Op de extra grond komen een betere indeling van het perceel, zorgwoningen, paden en een mooie uitstraling van het hoofdgebouw. De gemeente ondersteunt het idee en wil graag dat het plan nog ambitieuzer wordt neergezet.

Biologische zorgboerderij

Momenteel is er op de zorgboerderij werk voor zo’n 25 cliënten met zorggerelateerde werkzaamheden. Ze werken in de groentetuin, kruidentuin, boomkwekerij en boomgaard. Ze werken met het vee en verrichten technische klusjes. Ook is er een gezamenlijke keuken waar in gewerkt wordt en er zijn huishoudelijke taken.

Stabielere basis

Vanwege het groeiend aantal zorgaanvragen kan het bedrijf met de aankoop een stabielere basis voor meer cliënten bieden. In het plan wordt voorzien in 10 woningen en twee begeleiderswoningen. Zo kunnen 8 cliënten hier terecht voor 24-uurszorg. Ook wil de eigenaar 3 senioren woningen bouwen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen