Scherpe start Nunspeet zorgt voor stevige basis

Nunspeet speelde zaterdag een goede pot voetbal op sportpark Wiltsangh. De uitwedstrijd dit seizoen in Kampen werd verloren en ook vorig jaar werd thuis verloren van KHC. Nunspeet was gebrand om te winnen en dit was ook te merken in het voetbal dat de thuisploeg op de mat legde.

Scherpe start van Nunspeet

Een scherpe start van de Nunspeters liet KHC zonder antwoorden. Nunspeet scoorde binnen een minuut 1-0. Volgens scheidsrechter Besselsen was werd de bal met de hand aangeraakt en keurde het doelpunt daarom af. De thuisploeg liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en knalde vrij kort hierna de 1-0 erin. Darryl van den Anker was de verdedigers van KHC te snel af.

1e helft

In de 12e minuut lag de 2-0 op de loer. Keeper Loet-Loetoer vergiste zich in de vrije trap van rechts en moest de bal loslaten. Een verdediger van KHC werkte de bal weg. Niet veel later eiste KHC een penalty vanwege het neertrekken van Tuncer. Maar scheidsrechter Besselsen zag hier geen kwaad in. Net na halverwege de 1e helft was het wederom van den Anker die voor Nunspeet wist te scoren. Hij ging voorbij verdediger Gabara en wist de bal behendig langs keeper Loet-Loetoer in de netten te plaatsen.

Gekke slotfase

De tegenstander kwam na de thee feller uit de kleedkamer. Nunspeet wist echter de eerste kans in de tweede helft niet te verzilveren. Kort hierna kreeg KHC nog 2 kansen voor het Nunspeetse goal, maar beide kansen liepen op niks uit. In de 77e minuut verzilverde Maikel Lange een strafschop vanwege een handsbal in de zestien. 2 minuten later benutte KHC ook hun strafschop. Enkele minuten later was het weer de Munnik die voor KHC een penalty mocht nemen. Alleen werd de 3-2 afgekeurd. De strafschop moest opnieuw vanwege te vroeg inlopen. De herkansing was voor keeper Abma. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte ten Dolle de 4-1.