Hulshorst wint eenvoudig van Harskamp

De eerste wedstrijd na de winterstop heeft Hulshorst was een eenvoudig te winnen wedstrijd voor de thuisploeg. De heenwedstrijd eerder dit seizoen was een teleurstellend gelijkspel. Zaterdag werd het 5-1.

Harskamp beter aan de start

Als eerste was het Harskamp dat gevaarlijk was. De Harskamper spits ging voorbij keeper Menges, maar kon de bal niet over de lijn krijgen dankzij een attente Hulshorster verdediger. In de 12e minuut was het Melle van der Salm die een vrije trap op de rand van de 16 wist te benutten. Niet heel veel later was het wederom de spits van Harskamp die gevaarlijk was. Een lange bal werd door hem als eerste bereikt en zijn schot op de goal was voor Menges onhoudbaar. 1-1.

Hulshorst beter met kansen

Hulshorst kreeg een minuut later de voorsprong weer terug. Scheidsrechter Meijer uit Raalte legde de bal op de stip vanwege duwen. Ronald Jansen legde koelbloedig aan en scoorde voor de thuisploeg. Hierna verliet aanvoerder Bets het veld. Hij raakte geblesseerd aan z’n enkel. Hij werd in ieder geval met een gouden wissel vervangen, want Haverkamp maakte kort na z’n entree de 3-1. Vanuit een weggekaatste corner legde hij gericht aan en kreeg de bal in de netten.

Geen schim meer over

De tweede helft was helemaal voor Hulshorst. Harskamp kon geen potten breken tegen het aanvallend spelende Hulshorst. Dat slechts in de 52e minuut van Duinen scoorde en in de 85e minuut van der Salm, mag dan ook verwonderlijk worden genoemd. Hulshorst speelde misschien geen topwedstrijd, de 5-1 overwinning smaakt in ieder geval goed. Zaterdag moet Hulshorst in Uddel aantreden tegen Prins Bernhard.