Wim Kleiman wint Ronde van Nunspeet

Archieffoto
Archieffoto
Foto: ©NNN

Woensdagavond was de Ronde van Nunspeet. De laatste wedstrijd in het Rabobank Veluweklassement. In dit klassement zijn 5 wedstrijden gereden in omliggende plaatsen. Vanwege organisatorische redenen waren het er dit jaar minder dan voorgaande jaren. Zo misten dit jaar bijvoorbeeld Harderwijk en Epe.

Etappewinst Kleiman

Wim Kleiman ging er op de Dorpsstraat met de ritwinst vandoor. Samen met Robin Löwik wisten hij het peloton al vroegtijdig te ontsnappen. Uiteindelijk kwam het peloton op meer dan een ronde achterstand het al schemerige Nunspeet binnen. Het werd nog even billenknijpen voor Löwik. Een aantal ronden voor het einde viel de Vriezenvener. Hierdoor kwam onder andere “thuisrijder” Arjan Hofman in de slipstream van Löwik. Enkele seconden na Löwik kwam de Nunspeter onder luid gejuich als 3e over de meet.

Renners in actie

Eindklassement

Na de ronde van Elspeet, 9 augustus, was al duidelijk dat het Rabobank Veluweklassement door Robert Berk uit Pijnacker zou worden gewonnen. De renner had met zijn winst zoveel punten verzameld dat hij in Nunspeet niet meer kon worden ingehaald. Berk verscheen aan de start en reed de Ronde van Nunspeet als 13e uit.

Bert Franken Sprintklassement

De nummer 2 van het algemeen klassement, Jordy Buskermolen, werd woensdagavond winnaar van het Bert Franken Sprintklassement. Het bochtige parcours in het Nunspeetse centrum lag de Kudelstaarter goed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen