Nunspeet komt weer zonder winst terug uit Vriezenveen

Nunspeet heeft wederom niet weten te winnen in Vriezenveen. Nadat het vorige week met 1-1 gelijkspeelde bij buurman DETO Twenterand verloor het nu bij DOS ’37 met 3-1.

Voorsprong

De thuisploeg kwam voor rust op een 2-1 oversprong en wist dit in de tweede helft naar 3-1 uit te breiden. De treffer aan Nunspeet kant werd door Niek Daalmeijer gescoord, die hiermee zijn eerste competitie doelpunt in Nunspeet 1 scoorde.

Wijziging

Het team van trainer Freddy Smit was op twee plekken gewijzigd. Ronald Hoek ontbrak wegens een schorsing, Hoek werd vervangen door Frank Bronkhorst, Niek Daalmeijer verving Dani Schmitz.

Binnen drie minuten was het Stef van de Velden die de 1-0 binnen schoot. Een voorzet van rechts werd op de lat gekopt, van de Velden was attent en tikte de rebound achter doelman Henrico Abma. Nog geen dertien minuten later was het Nunspeet dat in de persoon van Niek Daalmeijer die de stand op 1-1 bracht. Uit de counter was het Daalmeijer die op snelheid over rechts de aanval afrondde en de stand op 1-1 bracht.

Kort genieten

Lang kon Nunspeet niet genieten van de gelijke stand. In de 18e minuut was het Nick Wennink die de stand op 2-1 bracht. Nunspeet moest wederom in de achtervolging en kreeg kansen op de gelijkmaker onder andere via Henk Baum en Marnix Tissingh.

2e helft

In de tweede helft was het voornamelijk Nunspeet wat het spel dicteerde. Nunspeet was veelvuldig aan de bal, maar tot grote kansen kwam de ploeg niet. Voor de thuisploeg gold maar één ding alle ballen zo snel mogelijk naar voren schieten en weg van het eigen doel.

Meer ruimte

Doordat Nunspeet nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker, kreeg DOS ’37 meer ruimte. In de 84e minuut was het Andrej Piljic die de 3-1 scoorde en de wedstrijd definitief op slot gooide.