Wereldkampioene Annemarie Worst gehuldigd voor haar prestaties

22 feb 2017, 11:27 Sport
huldiging annemarie worst werledkampioenen beloften 2017 watermerk
Wethouder Storteboom heette namens de gemeente Nunspeet iedereen van harte welkom in de vernieuwde manege Wezenland in Nunspeet. Het thuishonk van de Nunspeetse Ruiterclub is onlangs uitgebreid en verbouwd. Er waren zo'n 80 personen aanwezig waaronder familie en vrienden van wereldkampioene veldrijden beloften 2017 Annemarie Worst.

Gehuldigd met kado's

De wethouder opende de huldiging met de vermelding dat de gemeente Nunspeet
onwijs trots is op de eerste wereldkampioen ooit in de gemeente. De huldiging is wat verlaat omdat Worst daags na de prestatie alweer in Spanje zat voor een wedstrijd. Annemarie Worst: "Het veldrijseizoen is nu voorbij. Ik doe nu even een paar weken wat rustiger aan, want in april start het mountainbikeseizoen weer." Wethouder Storteboom: "Omdat je na zo'n prestatie en druk seizoen wel wat tijd voor jezelf kan gebruiken, krijg je van de gemeente een welnessbon. Ook hebben wij bij je werkgever Maxipromo een wielrenshirt laten drukken en krijg je van ons een bos bloemen."
wereldkampioene

Kippenvel als je wereldkampioene wordt

"Dat je wegrijdt in het laatste stuk van de wedstrijd en dat je het publiek steeds luider hoort juichen. Dan weet je dat het er weleens in kon zitten. Als je dan als eerste over de streep rijdt en al dat publiek voor jou hoort klappen en schreeuwen. Ja, dat is echt een kippenvelmoment. Mijn vetste herinnering van de afgelopen weken," aldus Worst. "Ik heb nog nooit een NK of EK gewonnen en dan nu gelijk het hoogst haalbare. Dat is echt leuk. Ik ga voorlopig door met veldrijden en mtb. Het veldrijden gaat steeds beter, maar voorlopig hoef ik nog geen voorkeur uit te spreken. Ongeveer een jaar voor Tokyo 2020 beginnen de kwalificatiewedstrijden. Tegen die tijd zie ik wel waar ik op welke fiets ik het meeste kans maak op een Olympische medaille. Voorlopig tot aan het volgende WK iedere wedstrijd de regenboogtrui aan.

Gelders sportakkoord

Volgens wethouder Storteboom doet de gemeente bewust niks aan de ondersteuning van het topsportklimaat in Nunspeet. " Als gemeente hebben we met andere gemeenten het Gelders Sportakkoord ondertekend. Hiermee ondersteunen we verenigingen in de basis. Verenigingen, scholen en sociale omgeving van een sporttalent kunnen direct wat bijdragen aan de prestaties. Dan kunnen wij als gemeente beter zorgen dat die eerste behoeften goed georganiseerd zijn. Een goed voorbeeld is de vereniging waar we vandaag zijn. De Nunspeetse Ruiterclub. Zij hebben geheel op eigen kracht hun accommodatie onlangs onder handen genomen. Wij als gemeenten hebben bijgesprongen waar nodig. Zo hebben we bijvoorbeeld samen gekeken naar de zonnepanelen op het dak in verband met de duurzaamheid."

Nunspeetse Ruiterclub

In het oog springend is de enorme buitenbak. Deze bak voldoet aan alle internationale eisen en kan met led-verlichting ook in de avond gebruikt worden. De manege heeft een tweede hal erbij gekregen voor wedstrijden en trainingen. Alle verlichting in de bak is uiteraard LED verlichting en het dak van de manege herbergt 700 m2 aan zonnepanelen. De huldiging viel was bewust gepland met het sportcafé. Hier legde voorzitter Waterweg van de ruiterclub uit hoe je als vereniging groot kan denken en kan samenwerken met bijvoorbeeld de gemeente. Het andere onderwerp op de agenda van het sportcafé was de brainstormsessie over de gehandicaptensport in de gemeente.